Kütahya'nın Simav ilçesinde, son üç yılda meydana gelen dördü büyük üç önemli deprem ve en küçüğü 2.6, en büyüğü 5 olmak üzere 30 bini aşkın artçı sarsıntı, yetişkinlerle birlikte ilçede yaşayan binlerce minik yüreğini de etkiledi.
Psikolojileri bozulan yetişkinler için Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine uzman psikologlar görevlendirilirken minik yürekler unutulmadı.
Sağlık Bakanlığının talimatıyla Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde oluşturulan "Moral Terapistleri" bölümü hastanede yatan çocukların yanı sıra anne veya babalarıyla birlikte hastaneye gelen miniklere hediye ettiği birbirinden ilginç oyuncaklarla onların yüzlerini güldürmeye başladı.
İstediği oyuncağa ücretsiz sahip olan miniklerle yakınları, moral terapistlerinin yanı sıra hastanede ihtiyaç hissedilen böylesine önemli bir bölümün açılmasını sağlayan yöneticilere teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.
Hastane Başhekimi Mesut Karaca, "Hastane personelinden iki arkadaşımız uzmanlarından ders aldı. Şimdi Hastanemizde moral motivasyon bölümü açtık. Burada topladığımız oyuncakları hastanemizde yataklı tedavi gören hasta çocuklarımızın yanı sıra hastanemize anne veya babalarıyla birlikte gelen diğer çocuklara da vermek suretiyle onların yüzlerini gülümsetmeye çalışıyoruz" dedi.
Moral Motivasyon Bölümünde görevli Mehmet Ali Kiraz, "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Simav'daki minik yüreklere oyuncak desteği sağlayın. Kargo ücretini biz burada öderiz" diye konuştu.
Hastanede yataklı tedavi gören 7 yaşındaki Batuhan Kandemir'in annesi Ummuhan Kandemir, "Oğlum oyuncaklarla teselli buluyor. Yöneticilerimize çok teşekkür ederim" dedi.
Hastane yönetiminin kendisine hediye ettiği uzaktan kumandalı otomobil ile oynayan Batuhan Kandemir isimli çocuk, "Yeni arabamla çok mutluyum. Doktor amcalarıma teşekkür ederim. Hastalığımı unuttum" ifadelerini kullandı.
Hasta yakını Fatma Şahin, "Uygulama çok güzel olmuş. Hastaneye gelmeye korkan çocuklarımız ücretsiz oyuncaklarla bu korkuyu üzerlerinden atıyorlar. Severek geliyorlar" şeklinde konuştu.
(MY-EFE)

15.01.2013 10:07:46 TSI

Editör: Wan Haber