Erzurum'a gelen hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı sıkıntıları dile getiren Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; "Yetkililer hasta yakınlarının perişan durumlarını görmeli" dedi.
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Erzurum, son zamanlarda açılan ve yeni açılacak hastanelerle bir sağlık şehri olma yönünde hızla ilerleme kaydetmektedir. Şu an ki durumuyla bile hastane ve hasta kapasitesi açısından il dışından tedavi için gelen birçok hastayı bünyesinde barındırmaktadır" diye konuştu.
Kanser, kalp ve böbrek hastalıkları tedavisinin uzun sürmesi ve Erzurum hastanelerinin olanaklarının geniş olması nedeni ile özellikle doğu ve güneydoğudan birçok hastanın Erzurum'u tercih ettiğini ifade eden Altay, "Ancak kendine veya yakınına şifa ararken banklarda yatan, ceketlerini yorgan yapan, soğuğa, gürültüye, itilip kakılmaya aldırmadan umudu kovalayan, günlerce belki aylarca ev gibi kullandıkları hastanelerdeki yürek burkan görüntüleri görmezden gelemeyiz.
Birçok ilden kilometrelerce yol kat edip Erzurum'a gelen ve hastalarına derman arayanların bu çaresizliklerini görmeli ve bu insanları sefaletten kurtararak sıcak bir yuvaya kavuşturmalıyız. Hastanelerde görüştüğümüz sağlık hizmet uzmanları bu konuda birçok vatandaşın talebi olduğu ve yardımcı olamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını anlatarak acil çözüm gerektiği konusunda ortak görüş belirtiyorlar.
Ankara'da şefkat evi adı altında kurulan misafirhanelerde barınma, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, banyo ihtiyacı ve temizliği devlet tarafından ücretsiz karşılanarak hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunulmaktadır. Bu hizmetlerin hasta ve hasta yakınlarına sunulması, sağlık sorunlarının beraberinde getirdiği zorlu mücadelenin yanında hiç olmasa sosyal yardım ihtiyaçlarının karşılanması ile yalnız ve çaresiz olmadıklarının hissettirilmesi, hem moral hem de motive açısından onlara umut ışığı olacaktır. Ankara'da olduğu gibi Erzurum'da da şefkat evleri projesinin hayata geçirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Tüketici Hak Arama Derneği olarak yetkililer ve hayırseverlerden bu büyük yaraya merhem olmalarını talep ediyoruz. Bu misafirhanelere yapılacak yatırımın insanımıza ve insanlığa olacağı unutulmamalıdır." Şeklinde konuştu.
(ERZ-AT-Y)

12.01.2013 16:58:15 TSI

Editör: Wan Haber