Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından haşere il mücadelede görev yapan uygulayıcı yönelik kursu tamamlayan 88 katılımcıya sertifikaları törenle verildi.
Eğitimde katılımcılara dezenfektanlar ve biyosidal ürünler, kronik ve akut zehirlenmeler, temel yaşam desteği, taşıma teknikleri, antidotlar, biyosidal ürünler, biyosidal ürün etiket değerlendirmeleri, biyosidal ürün depolanması, uygulama araçları konuları anlatıldı.
Eğitimlerin ardından yapılan sertifika töreninde konuşan Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, "Türkiye'de ve Aydın'da ilk defa biyosidal ürün uygulayıcılarına yönelik eğitim yapıldı. Umarım hepiniz için faydalı olmuştur. Haşere mücadelesi denildiğinde sivrisinek mücadelesi, karasinek mücadelesi akla gelir. Bu haşereler yumurtadan çıkma, gelişme süreci içerisinde larva hali ve uçkun hallerinde tarih boyunca muhtelif hastalıklara sebep olmuşlardır. Öte yandan siveisinek, karasinek, bit ve kenelerden geçen pek çok hastalık olarak sıtma, satı humma, tifüs, batı nil virüsü ve en son güncel durum kırım Kongo hastalığını sayabiliriz. Bu hastalıklara karşı mücadele ederken halk sağlığının korunması açısından en büyük desteği sizlerden görmekteyiz. Üç gün içerisinde sizlere teorik anlamda ilaçlama hizmetlerinin önemi, ilaçlama hizmetleri sırasında alınması gereken sağlık önlemleri ve ilaçlama hizmetlerinde kullanılan cihazlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu eğitim sonu yapılan sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza sertifikalarını vereceğiz. Katılan her kese teşekkür ederim" dedi.
Eğitime katılan 88 kişiye sertifikaları Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Bayram Ünal, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ebru Kurt, Çevre Mühendisi Süheyla Coşan, Çevre Mühendisi Neyire Karakoç, Gıda Mühendisi Aydın Küçükyumuk ve Kimya Mühendisi Musa Özdemir tarafından verildi.
(AA-MB-İK)

05.12.2012 13:11:22 TSI

Editör: Wan Haber