Hacıbekir Caddesi Meteoroloji civarında, deprem nedeniyle ağır hasar gören bir bina, 21. Ekim 2012 günü bir süre önce yüklenici firma tarafından yıktırılmak istenmiş, iş makinelerinin kolonlarını incelterek zayıflattığı bina, bitişiğinde bulunan ve deprem sonrasında az hasarlı raporu alan Ramazan Taşan'a ait 4 katlı binanın üzerine yan yatarak çökmüştü. Olayda, bina ağır hasar görürken, burada ikamet eden aileler korku içerisinde dışarı çıkmıştı. Olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen yan yatan bina ile ilgili hiçbir çalışma yürütülmezken, çevre esnafı ve mahalle sakinleri ile önünde gelip geçenler endişe yaşıyorlar.


Binanın önünden geçerken, çok dikkatli ve çok hızlı geçmeye çalıştıklarını ifade eden Tacettin Berk isimli vatandaş, yetkililerden olaya müdahale etmeleri için çağrıda bulundu. Binanın alt kısımlarındaki dükkanların tamamen yan yattığını, fakat binaya bakıldığı vakit bir şey olmamış gibi gözüktüğünü ifade ederek, “Kimse buna aldanmasın. Alttaki kolonlar tamamen çökmüş durumdadır. Zaten bizleri de korkutan budur. Alt kısım sağlam olsaydı bizler bu kadar korkmazdık. Ama yetkililerin mutlaka kötü bir olayın yaşanmaması için tedbir almaları gerekmektedir. Bazen bir binaya en ufak bir ağırlığın düşmesi bile çökmeye sebep olur. Örneğin kış aylarındayız ve yağacak olan o kadar kar bekli de bunun tamamen çöküşüne neden olacaktır. Binanın her önünden geçen kişi korkuyor. Biran önce bu binanın yerle bir edilmesini istiyoruz. Ben burada oturuyorum ve çocuğum okula gittiği için ona sürekli buradan geçmemesi için uyarılarda bulunuyorum. Ama uzak bir yerde oturan aile bunu bilemez. Onun için yetkililerin gerekli önlemleri almaları şart” dedi.


Feti İçnaz isimli vatandaş da araçlarını dükkanlarının önüne çekemediklerini vurgulayarak, sıkıntılar içerisinde olduklarını kaydetti. Korkudan doğru dürüst çalışamadıklarını ifade eden Erörs, yüreklerinin her an ağızlarında olduğunu vurguladı. Erörs, “Biz bu binanın akıbetinin ne olacağını bilmiyoruz. Mevcut durum, buradaki insanlar için bu büyük bir endişeye sebep olmaktadır. Biz yetkililerin mutlaka buna çözüm getirmelerini bekliyoruz. Bina gerçekten hiç sağlam değil ve birilerinin üzerine çökmesinden korkuyoruz. İllaki buna çözüm getirmek için birilerinin başına bir şeyler mi gelmesi gerekiyor” dedi.


Binanın mahkemelik olmasından dolayı yıktırılmadığını vurgulayan Ayhan Turgut da bunun mutlaka biran önce ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, buna rağmen insanların önünden gidip geldiklerini belirtti.


Bölgeden geçen İsmet Saylık da, bazen binayı fark ettiklerini bazense de dalgınlıkla önünden geçtiklerini vurgulayarak, çok tehlikeli bir durumun söz konusu olduğunu kaydetti. Yetkililerin mahkemeyi beklemeden bu binayı ortadan kaldırmaları gerektiğini anlatarak, "Mahkeme için bu binanın detaylı görüntüleri alındıktan sonra yıkılması gerekir. Çünkü burada meydana gelebilecek bir olumsuz olayda insanların zarar görmemesi gerek. İşin sonunda insan hayatı durmaktadır. Bu konuda daha duyarlı davranılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber