Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ortak hazırladıkları çalışma ile ilçe merkezinde yapılması planlanan yeni gezi güzergahı fizibilite çalışmasının devam ettiği belirtildi.
Batman İl Kültür Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, İl Müze Müdürü Tenzile Uysal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlisi Emin Erpolat ve teknik personelle ile birlikte İlçe Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın'ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaret kapsamında İlçe Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte Zeynel Bey Türbesi, Hamam, Park alanı, Artuklu Köprü ayağı, yapılması düşünülen yürüyüş parkuru, turizm danışma bürosu, gezi güzergahı boyunca yerleştirilecek olan bilgilendirme levhaları ve dinlenme noktaları ile ilgili tespit çalışmaları yapıldı.
Yapılan çalıştay sonucunda; ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin Hasankeyf'te yer alan tarihi yerleri daha rahat ve düzenli ziyaret etmelerini sağlayıcı çalışmaların 2013 yılı turizm sezonu başlangıcına yetiştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.
(MŞY-AKK-Y)

11.02.2013 12:38:29 TSI

Editör: Wan Haber