Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından düzenlenecek 'Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ve Etkileri' konulu bir konferansa katılmak üzere Muş'a gelen eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, Muş Belediyesi'ni ziyaret etti.
Hasan Celal Güzel'i makamında ağırlayan Belediye Başkanı Necmettin Dede, merhum Turgut Özal döneminde çeşitli Bakanlıklar yapmış Hasan Celal Güzel'i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Dede, 10 yıl Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü yaptığını hatırlatarak, 2002 yılında DYP'den aday olduğunu ve DYP'nin barajı aşamadığı için seçilemediğini söyledi. Bunun ardından hemşehrilerine hizmet etmek için Muş'a geldiğini vurgulayan Dede; "Ankara'da oturmaktansa buraya geldim ve 2 dönemdir AK Parti'den belediye başkanlığı yapıyorum. Doğduğum yere hizmet yapmayı özlemiştim. Elimden geldiği kadar devlet anlayışıyla hareket ettim. Kalkınmada son sıralarda olan, ekonomik durumu düşük olan illerde hizmetin çok zor olacağını takdir edersiniz. Buna rağmen ben hemşehrilerime hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Hemşehrilerimi politikada her zaman bana güvendikleri içi oy verdiler" dedi.
Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi yıllardır tanıdığını belirten Hasan Celal Güzel ise, Başkan Dede'nin emniyete büyük hizmet verdiğini kaydetti. Dede'ye dürüstlüğü ve laikliğiyle güvendiklerini ifade eden Güzel şöyle konuştu; "Sayın Dede, milletvekilliğinin ardından belediye başkanı olarak şimdi de Muş'a hizmet ediyor. İnşallah çok büyük hizmetleri yine olacak. Muş'u çok değişmiş olarak gördüm. Ben daha evvel iki defa gelmiştim. Son gelişlerimden birinde de belediyenin önünde miting yapmıştık. O zamanda Milli Selamet Partisi'nden (MSP) belediye başkanı burayı yönetiyordu. Mitingin ardından aşağı doğru gidip herkesi öpmüştüm. Zaten bu vatan toprağında ayağımın basmadığı yer, öpmediğim adam kalmadı" dedi.
Bir gazetecinin 'Kaç insanı öptünüz' sorusuna cevap veren Güzel şöyle konuştu;
"Ben 10 milyondan fazla insanı öptüğümü düşünüyorum. Hanımları öpmüyorum, yanağını uzatan gençleri kırmayıp öpüyorum. Şehirlerde yaşayan hemen herkesi öptüm. Takriben Türkiye'yi vilayet olarak ne kadar gezdiğimi hatırlamıyorum ama bütün ilçeleri defaatle mahalle mahalle biliyorum. Ben memleketimi seviyorum. Kalp rahatsızlığından dolayı ameliyat oldum. Her hafta bir şehre gidiyorum. Önümüzdeki hafta Erzurum'a gideceğim. Koşturmaya devam ediyoruz."
Türkiye'de eskisi gibi darbe zemini olmadığını savunan Güzel, darbe girişimlerinin tamamen ortadan kalkması için halkın darbecilere karşı mukavemet etmeyi tam olarak öğrenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Hasan Celal Güzel daha sonra Belediye Şeref Defteri'ni imzaladı.
(NA-MET-Y)

18.12.2012 16:29:09 TSI

Editör: Wan Haber