Muş Alparslan Üniversitesi tarafından başlatılan 'Türkiye Buluşmaları' etkinlikleri kapsamında Muş'a gelen eski Mili Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şehit edildiğini savundu.
Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa; Vali Vekili Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum müdürleri, üniversitenin akademik ve idari personelleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerinde şüphelerinin bulunduğunu söyleyen Güzel, "Bu ne biçim adli tıp ki oylamayla karar alıyor. Kardeşim sen pozitif ilim yapıyorsun. Bu bir bilim? Bilimin kararı oylamayla çıkar mı? Kuruma siyasi bir baskı olduğu anlaşılıyor. Adli Tıp Kurumu'nun geçmişi de temiz değil" ifadelerini kullandı.

"ÖZAL ŞEHİT EDİLDİ"
Özal'ın hem dış hem de içerideki darbeci ve Ergenekoncu grubun hoşuna gitmeyen işler yaptığını ve tehlike içinde bulunduğunu öne süren Güzel, şöyle konuştu:
"Devlet Denetleme Kurulu'nun çalışmaları, savcılığın otopsi yapmaması, otopsi yapmadan defin kararı çıkarması gibi şüpheye düşüren durumlar ortadadır. Özal'ın vücudunda zehir bulundu. Şimdi, 'Zehir yok' demiyorlar. Zehir var ama zehirlemeyecek kadar deniliyor. Gizli tanık 9 ay önce Özal'ın şu zehirlerle zehirlendiğini söylüyor. Otopside aynı zehirler çıkıyor. Siz bundan şüphelenmez misiniz? Yani ben bunun mutlaka bir suikast olduğunu, rahmetlinin şehit edildiğini düşünüyorum."
Güzel, antimilitarist, ordu düşmanı bir insan olmadığını ifade ederek, "Tam tersine vatansever bir insan olarak aynı zamanda ordumuzu peygamber ocağı olarak terakki edenlerdenim. Eğer o tank Türkiye'yi müdafaa etmek için, savunmak için gidiyorsa arkasından bu yaşıma rağmen koşarım, onunla beraber olurum ama o tank bizim halkımızın akşama kadar uğraşıp kazandığı para ile vergilerinden alınan bir tank ise hiçbir zaman silahı bu milletin göğsüne doğrultamaz. Bunu yapan artık asker, subay, general değil, bir şaki, bir hayduttur" diye konuştu.
Konferansın ardından MŞÜ Rektörü Nihat İnanç'ın plaket takdim ettiği Güzel, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra üniversiteden ayrıldı.
(RD-MET-GS-Y)

19.12.2012 13:17:05 TSI

Editör: Wan Haber