Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Profesyonel Futbol Ligi (EPFL) Konferansı'na konuşmacı olarak katılan Türkiye Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Asbaşkanı Hasan Akıncıoğlu, "Şampiyonlar Ligi haksız rekabet oluşturuyor. Eşit ve rekabet edilebilir takımlar olmadan, ülkelerimizin liglerinde yüksek kaliteyi yakalayamıyoruz" dedi.
Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Türkiye Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Asbaşkanı olarak katıldığı Yunanistan 1. Uluslararası Football About Kongresi'e konuşmacı olarak katıldı. UEFA ve FIFA yetkililerinin de katıldığı kongre de Akıncıoğlu, 'Futbolun ülkelerdeki sosyal önemi ve futbol ekonomisi' ile ilgili panelde de panelist olarak yer aldı.
'Finansal Fair-play' kurallarının Türkiye dahil bir çok ligde zorluk çeken kulüpleri etkileyeceğini belirten Akıncıoğlu, "Kulüp ya da milli takımlar düzeyinde sosyal, finansal ya da statü bakımından futbol oyunu ile ilgili herkesin korkuları var. Uluslararası futbol ailesi olarak hep beraber radikal kararlar alıp, atılımlar yapmalıyız. Gelin bir gerçekle yüzleşelim. Hepimiz Şampiyonlar Ligi'ni seviyor ve keyif alıyoruz. Ancak, şu gerçeği de göz önünde bulundurmalıyız. Bu organizasyon bir şekilde haksız rekabet oluşturuyor. Ülkesel liglerde takımlar finansal sıkıntılarla boğuşurken, Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlar, liglerinde finansal ve sportif olarak oldukça güçleniyor. Sonuç olarak, eşit ve rekabet edilebilir takımlar olmadan, ülkelerimizin liglerinde yüksek kaliteyi yakalayamıyoruz. Futbolda yüksek kalite ve rekabet olmayınca seyircilerimizin ilgisini birçok açıdan tatmin edemiyoruz. Böylelikle futbol ekonomisini geliştiremiyor. Dolayısıyla sağlıklı ve istikrarlı bir futbol ortamı oluşturamıyoruz. Bu yüzden, şampiyonlar ligi ve diğer uluslararası organizasyonların geliri sadece ülkenin katılımcı takımlarına verilmemeli. Ligdeki diğer takımlar da bir şekilde buradan pay almalı" diye konuştu.
Kulüplerin, UEFA kriterlere göre finansal bir disiplin ile yönetilmek zorunda olduklarını ve aynı zamanda da tesis ile alt yapıya önem verilmesi gerektiğini dile getiren Akıncıoğlu, "Oyuncunun eğitimi, oyuncunun antrenmanı kadar önemlidir. Eğitim profesyonel futbol yönetimlerinin bir sorumluluğu olmalıdır" ifadesini kullandı.

YUNAN MEDYASINDAN MEDİCAL PARK ANTALYASPOR SORUSU
Konuşmanın ardından Yunan medyası, Başkan Akıncıoğlu'na Spor Toto Süper Lig'de 3. sırada bulunan Medical Park Antalyaspor ile ilgili birçok soru yöneltti. Amaçlarının ligde üst sıralarda bulunma istikrarını sağlamak olduğunu belirten Akıncıoğlu, ligdeki karşılaşmalara kademe kademe baktıklarını kaydetti.
(ÇY-BH-S)

26.01.2013 13:46:18 TSI

Editör: Wan Haber