Kapatılan HAS Parti'den AK Parti'ye katılım töreni ve il danışma meclisi toplantısı düzenlendi.
Belediye Konferans Salonu'nda; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı ve divan başkanlığını AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam'ın yaptığı il danışma meclisi toplantısında, ilk olarak kürsüye gelen AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "HAS Parti'den partimize katılım ile oluşacak sinerjiyle 2014 mahalli seçimde, büyükşehiri bu kadrolarla alacağız" dedi.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Bizler yerel yönetimler olarak üstlendiğimiz misyonla, bu millete hizmet ediyoruz. Yerel yönetimler olarak teşkilatlarımızla omuz omuza hizmetleri gerçekleştiriyoruz" diyerek, belediye olarak yaptıkları ve yapacakları hizmetleri dile getirdi.
Milletvekili Cemal Akın, "AK Parti'nin başarısı AK Parti'yi milletimizin kurmuş olmasındandır. Milli değerlere sahip milletimiz AK Parti'yi iktidara taşıdı. Partimize katılımlar hücre yenilemesidir. Büyük bir sinerji ile ülkeye daha bereketli hizmetlerin yapılmasına vesile olacaktır inşallah" ifadelerini kullanırken, Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "HAS Parti'deki arkadaşlarla yan yana omuz omuza olarak, ülkemize daha çok hizmetlerin gelmesini sağlayacağız. Unutmayın ki, Ergenekoncu güçler bitmedi, sadece sinmişler. Birlik ve beraberlik içinde 2023'e kadar ülkemizi daha ileri noktalara getirmeliyiz" şeklinde konuştu.
"Türkiye daha da büyüyecek ve Balkanlar'da, Kafkaslar'da örnek alınacak ülke olacaktır" diyen Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, şunları söyledi: "Buralara el birliğiyle birlikte medeniyet tesisi yapılacak. İnşallah bu çınarın altında; Suriye, Filistin ve Balkanların kurtuluşuna, büyümesine öncülük edilecek. Buraları, mahşerdeki gibi dünyada toplanma yeri olarak görüyoruz. Yolumuz açık, davamız mübarek olsun."
AK Parti Ordu Milletvekili ve Malatya Koordinatörü Fatih Han Ünal da, Malatya'yı büyükşehir olmasından dolayı kutlayarak, "Şunu unutmayınız ki, TBMM'de büyükşehir oylanırken CHP ret oyu verdi. Bunu unutmayınız" diye konuştu.
(NA-SO-Y)

05.01.2013 15:15:24 TSI

Editör: Wan Haber