"Engellilere yönelik deprem çalışmaları" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Harward Üniversitesi'nden 6 öğrenci, Bağcılar Engelliler Sarayı'nı ziyaret etti. Merkeze hayran kalan öğrenciler, başka hiçbir ülkede benzer bir merkez görmediklerini söyledi.
ABD'nin dünyaca tanınmış üniversitelerinden Harward'da eğitim gören 6 öğrenci, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı ziyaret etti. AKUT'la ortaklaşa gerçekleştirilen "Engellilere yönelik deprem çalışmaları" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen öğrenciler, Engelliler Sarayı'nı gezdi. Farklı engel gruplarından engelli kursiyerlerle tanışan ve onlarla sohbet eden öğrenciler, merkeze hayran kaldıklarını söyledi. Engellilerin ürettiği süs eşyaları, ahşap eserler, resimler ve kıyafetlerden oluşan satış merkezini gezen öğrenciler, benzer bir merkezin ABD'de olmadığını ifade etti.
Öğrencilerden Hindistan kökenli Garima Jashi, "Bu binada her şey mükemmel, hiçbir kusur bulamadım. En küçük ayrıntılar bile düşünülmüş. Asansörlerden merdivenlere her şey kusursuz" dedi. Barry Wohl ise, "En çok dikkatimi çeken şey, buradaki tüm engellilerin çok mutlu ve enerji dolu olmaları. Burası mükemmel bir kompleks. Daha önce hiçbir yerde bu kadar mutlu engelli insanı bir arada görmedim" ifadelerinde bulundu.
Bir başka öğrenci Ganalı Koby Awyah, şimdiye kadar gittiği hiçbir ülkede Engelliler Sarayı'nın bir benzerini görmediğini söyledi. Singapurlu Dan M. Chen ise, "Burada hemen dikkatimi çeken şey, içindeki tüm engellilerin gülümsemesi ve mutlu olduklarıydı. Singapur'da böyle bir yer yok" diye konuştu.
(ET-OK-Y)

11.01.2013 14:19:11 TSI

Editör: Wan Haber