Şanlıurfa'nın Harran ilçesine, 310 dönümlük 10 bin kişi kapasiteli Suriyeli sığınmacılar için kurulan konteyner kent bitme aşamasına geldi.
Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'de Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay başta olmak üzere bazı illerde kalan Suriyeliler için yeni konteyner kent kuruluyor. 310 dönümlük arazide kurulan içerisinde biner kişilik camisi ile gözleri dolduran konteyner kentte 64 derslik okul, kondisyon salonu, market, iki spor salonu, iki basketbol salonu,50 yataklı hastane, iki voleybol sahası, dört oyun parkı, 300 kişilik piknik alanı ve yönetim binaları yer alıyor.
Suriyeliler burada yeni hayatlarına alışmaya başladı.
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kurulması tamamlanmak üzere olan 10 bin kişilik konteyner kentin bilgilerini veren Harran Kaymakamı M.Selami Yazıcı, şöyle konuştu: "Yaklaşık 10 gün içerisinde Harran konteyner kenti bitme aşamasına gelmiş olacak. Şu ana kadar bitmiş olan konteyner kentte 2 bin 900 vatandaşı kabul ettik. Bunun yanında diğer kamplardan bir şekilde buradaki şartların daha iyi olduğunu bilerek gelenler var. Bunlara da dışarıda kendimiz bir servis ayarlayarak geldikleri çadırkentlere geri gönderiyoruz. Şu ana kadar yüzde 95'lik bir kapasiteye ulaştık. Yaklaşık bir aya kadar konteyner kenti doldurmayı hedefliyoruz. Kapasitemiz 10 bin kişilik belki bunun üzerine de çıkabilir. 10 bin kişi ya da daha fazla kapasiteli olacaktır."
Kaymakam Yazıcı, konteyner kentin özelliklerini şöyle sıraladı: "Kampımızda iki bin konteyner mevcut, 24 derslikli iki okul ve 16 derslik ayrı bir okul bulunmakta, içerisinde 50 yataklı bir hastane ve bunun yanında iki sosyal tesis ve iki cami bulunmaktadır çalışmalarımız inşallah 10 güne kadar bitmiş olur."
Bu arada sığınmacıların bulunduğu köyler boşaltıldı.
(MUD-HO-Y)

01.02.2013 10:24:56 TSI

Editör: Wan Haber