Bursa'nın Harmancık ilçesine 2013 yılında 2.5 milyonluk yatırım yapılacak.
Yoğun bir çalışma temposu içerisinde 2012 yılını geride bıraktıklarını söyleyen Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, ''2013'de yapacağımız çalışmaları 2012'de başlayarak hazırlık aşamasında yeni yıla girdik. İlçemizin çehresini değiştirecek projelerle 2013 yılına giriyoruz. Bu projelerimize 2013 Mart ayında temel atma törenleriyle start vereceğiz'' dedi.
İlçede Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu'na bağlı Turizm ve Otelcilik Bölümünün olduğunu, ancak otel ve hamam olmadığını söyleyen Çetinkaya, ''Harmancık ilçesinin diğer dağ ilçeleriyle kıyaslanması mümkün değil. Bursa, Balıkesir ve Kütahya illerinin kesiştiği nokta olan ilçemizde dışarıdan gelenler için otel ve hamamımız yok. 3 ilin ortasında kalan bir ilçe olduğumuz için dışarıdan gelen misafirlerimiz çok oluyor. Onun için bir misafirhaneye, bir otele ihtiyacımız vardı'' şeklinde konuştu.
Bacasız sanayi yatırımlarını da Harmancık ilçesine kazandırmaya başladıklarını belirten Mustafa Çetinkaya, ''Meslek yüksek okulumuzun ilçeye kazandırdığı ekonomik getirinin yanı sıra akademik getirileri de var. Ben akademik getirileri daha da önemsiyorum. Ben belediye başkanı seçildiğimde meslek yüksek okulunda 75 öğrencimiz vardı. Şimdi 428 öğrencimiz var. Meslek yüksek okulumuzun belediye tarafından bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu için de, ilçeye otel ve hamam ihtiyacı olmazsa olmaz duruma gelmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye projelerimizi sunduk. Yaklaşık 2,5 milyon liralık projelerimizi kendisi onayladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe sayesinde ilçemiz dev projelere kavuşmuş oluyor'' diye konuştu.
Belediye Başkanı Çetinkaya, 2013 yılı içinde ilçeye terminal, otel, hamam, düğün salonu, kent meydanı başta olmak üzere birçok hizmetin kazandırılacağını söyledi.
(AK-MŞ)

10.01.2013 16:29:57 TSI

Editör: Wan Haber