Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Fulya Terim önderliğinde düzenlenecek olan 'Akülü Tekerlekli Sandalye Bağış Gecesi' için hazırlıklara başladı. İlk kez böyle bir projeye öncülük eden Fulya Terim; 'Amacımız ihtiyacı olan tüm insanlara akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturmak olacak' diyor.
Bu anlamlı gece için Fulya Terim'in kurduğu ekip aralıksız çalışmalarını sürdürürken, gelen destekler de her geçen gün artıyor. 27 Şubat 2013 Çarşamba akşamı, Demet Akbağ ve Ceyhun Yılmaz'ın sunumuyla WOW Hotel'de gerçekleşecek gecede, Behzat Gerçeker'in önderliğinde ENBE orkestrası sahne alacak. İş, spor ve sanat dünyasından birçok ismin katılacağı organizasyonda, konukların bağışlayacağı akülü tekerlekli sandalyeler TOFD'nin organizasyonuyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bir çok ünlü ismin destek verdiği gecenin davetiyesi için ünlü modacı Cemil İpekçi'nin hazırladığı özel logo ve slogan kullanıldı. TOFD, kurulduğu günden bu yana omurilik felçlilerinin tıbbi, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü ve yeni omurilik felçlilerinin oluşmasını engellemek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu güne kadar engellilerin sosyal yaşama tam ve etkin katılımını sağlamak için çok sayıda projeye imza atan TOFD, Fulya Terim önderliğinde düzenlenecek olan 'Akülü Tekerlekli Sandalye Bağış Gecesi' ile derneğe ulaşan 3 bin ihtiyaç sahibini hayaline kavuşturmayı amaçlıyor.
TOFD, 2005 yılından bu yana yürüttüğü 'Akülü Tekerlekli Sandalye' kampanyası çerçevesinde binlerce hayalin gerçekleşmesine vesile oldu. Bu güne kadar 4 bin engelliyi kendi başına hareket etme özgürlüğüne kavuşturan TOFD, düzenlenecek gece ile hareket özgürlüğünü bekleyen ihtiyaç sahibi engellilere umut olacak.
(ÖK-ÖK-Y)

18.02.2013 12:24:23 TSI

Editör: Wan Haber