İstanbul'da vatandaşları tehdit ederek haraç alan zanlı, Yargıtay'ın cezasını onamasının ardından 37 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Alınan bilgiye göre, işletme sahibi Ruknettin G. (50), evine asma tavan yaptırmak için demir doğrama ustası İsmail P. (43) ile anlaştı. İsmail P. bir süre sonra iki arkadaşı ile Ruknettin G.'yi tehdit etmeye başladı. İsmail P. ve arkadaşları 'Sana zarar veririz, seni öldürürüz, ailene zarar veririz' diyerek Ruknettin G.'den çeşitli tarihlerde toplam 67 bin TL haraç istedi. Zanlıların en son 50 bin TL haraç istemesi üzerine işletme sahibi Ruknettin G. Savcılığa dilekçe vererek şikayette bulundu.
Hakkında soruşturma başlatılan İsmail P. ve arkadaşları 5 Mart 2008 tarihinde tutuklanarak Maltepe Cezaevine gönderildi. Aralık 2011 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İsmail P.'nin cezasını Yargıtay tekrardan onadı. Yargıtay tarafından 37 yıl 6 ay hapis istemi ile aranan zanlı, Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından Ataşehir'deki ikametgahında yakalanarak emniyete getirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan İsmail P. , çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(ET-MO-ÖZ-Y)

21.02.2013 11:34:54 TSI

Editör: Wan Haber