Mamak Belediyesi'nin el emeğiyle üretim yapan kadınların Pazar sorununu gidermek üzere düzenlediği Hanımeller Çarşısı kapılarını bugün açıyor.
Her ayın ilk haftası açılan ve bir hafta boyunca satış yapılan çarşı, tam bir sosyal sorumluluk örneği sergiliyor. Mamak Kültür Merkezi'nde açılan Hanımeller Çarşısı, küçük çaplı üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunmak ve kendi ayakları üzerine durmak isteyen bütün kadınların adresi oldu. Hanımeller Çarşısı'na öncelikli olarak bir sosyal sorumluluk projesi olarak baktıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Hanımeller Çarşısı, aile bütçesine katkıda bulunarak, yaptığı el emeği göz nuru ürünleri satmak isteyen Mamaklı kadınların rahatlıkla faydalanabileceği bir konsepte sahip. Hem alışveriş yapmak hem de burada stant açarak küçük çaplı ticaret yapmak isteyen kadınlardan yoğun talep görüyor. Çarşının fiyatları oldukça da uygun. Yani hem satanlar hem de alanlar kazançlı çıkıyor" dedi.
Hanımeller Çarşısı'nı daha da hareketlendirmek için çarşı içerisinde satış yapan kadınlara yönelik bir takım yarışmalar da yapılması planlanıyor. El emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıkacağı yarışma, kadınları şimdiden heyecanlandırıyor. Yarışma en güzel takıdan en güzel tasarıma, en çok satış yapandan en güzel örgü gibi kategorilerde yapılacak.
(BK-CC-Y)

01.02.2013 10:33:08 TSI

Editör: Wan Haber