Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı Emin Çakmak, ülkenin tüm şehirlerini gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çakmak, Van'da acente sahipleri ile yaptığı toplantıda TÜRSAB'ın mevcut başkanı Başaran Ulusoy'u eleştirerek, Ulusoy'un, 2011 Van depremi sonrası Türsab köyü kuracağı vaadinde bulunduğunu, ama bu sözü yerine getirmediğini ifade etti.

 İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 5 - 6 Aralık'ta yapılacak genel kurul öncesi TÜRSAB'ın Başkan Adayı Emin Çakmak ve ekibinin çalışmaları sürüyor. Çakmak, şimdiden yönetim kurulunda yer alacak isimleri belirliyor. Çakmak, bu kapsamda 81 il ve 50 ilçede 5 bin 500 acente ile buluşmasını Van'da acenteler ile sürdürdü.

Van Edremit yolu üzerinde bulunan bir restaurantta ildeki acente sahipleri ile bir araya gelen Çakmak, Van'dan da bir acente sahibini yönetime alacaklarını söyledi.

Yönetime girmek isteyen acente sahipleri Cihan Polat ile Harun Türkoğlu kapalı oy seçimi ile yarıştı. Sardur Turizm firması sahibi Harun Türkoğlu, daha fazla oy alarak belirlendi. Türkoğlu kendini seçenlere teşekkür ederek, söz konusu göreve layık olmaya çalışacağını ifade etti. TÜRSAB Başkan Adayı Çakmak, ise TÜRSAB yönetimine aday olan diğer adayların da bölgelerde acentelerin oylarıyla seçildiğini belirterek "Van tarihinde ilk kez Türsab merkez yönetimine Van'dan bir kişiyi alarak Türkiye'yi yürekten kucakladığımızı gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"
TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak ise başkan olmaları halinde önemli çalışmalara imza atmayı düşündüklerini söyleyerek, "Göreve seçilmemiz halinde yapacağımız çalışmaları bir bir belirledik. Kaçak turizm faaliyetlerinin nasıl engelleneceği, hava yolları ile rekabetin nasıl sağlanacağı, bölgesel yürütme kurullarını nasıl dizayn edeceğimizi kitapçık halinde yayınladık. Yine seçilmemiz halinde TÜRSAB gelirlerinin ne şekilde harcanacağı, acente devri, yeni acentelerin nasıl açılacağı konusunda plan ve programlarımızı belirledik" dedi.

Çakmak, turizmdeki dönüşüme de vurgu yaparak, "Dünyada ve ülkemizde her alanda olduğu gibi, turizmde de dönüşüm çok hızlı yaşanmaktadır. Bu hılı dönüşüm, sektörel sorunlarımızı da hızla artırmaktadır. Mevcut TÜRSAB yönetimi; ne öngörüleriyle, ne mevcut yönetim anlayışıyla, ne de teknolojik alt yapısıyla sorunlarımızı çözememekte, mevcut 1618 sayısı yasa ise artık ihtiyaçlarımıza cevap vermemektedir" ifadelerini kullandı.

"BAŞARAN ULUSOY TÜRSAB KÖYÜ SÖZÜNÜ TUTMADI"
Söz konusu toplantıya katılan acentelerden BLS Turizm'in sahibi Muhyettin Çelebi, Türsab Başkanı Başaranı Ulusoy'un 2011 Van depremi sonrası "Türsab köyü kuracağız" şeklindeki sözünü hatırlattı. Başkan Adayı Emin Çakmak ise, "Türsab kurumsal olara
k verdiği sözün arkasında durmamış. Bunun mahcubiyetini Türsab adına yaşıyoruz" dedi.

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, 81 il içinde, söz konusu bölgenin tarihi, kültürel ve turistik değerlere sahip olduğu halde en mağdur bölge olduğunu belirterek: "1 Kasım  genel seçimleri sonrası umarım bölgeye barış gelir. Burada bulunan Türsab üyesi seyahat acentelerinin unutulduğunu ve kaderlerine terk edildiğini gördük.  Aslında seyahat acenteleri tüm bölgelerde unutulmuş. Biz ortaya çıkıp  güçlü eleştirilerle turizmin kanayan yarasına parmak basana kadar, Türsab'ı yönetenler acentelere çok tepelerden, adeta saraylarından bakıyorlardı. Bizleri temsil ettiklerini sanıyorlardı.  Bölgelerde ise sadece yemekli toplantılar yapıp, hep aynı sözlerle acenteleri uyuttuklarını  sanıyorlardı. Ancak bizler Türsab Hepimizin hareketiyle, Türkiye turizminin güçlü kuruluşu, uyuyan dev Türsab'ı uyandırdık. Koltuklarını koruyabilmek için bizim ortaya koyduğumuz projeleri örnek alarak bazı şeyler yapmaya başladılar" diye konuştu.

"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GÖREVE TALİBİZ"
Çakmak, sorunları çözmek için göreve talip olduklarını ifade ederek, "Bizler, sektörümüzde çalışan tüm emektar kardeşlerimizin haklarını korumak, sorunlarını çözmek ve sektörümüzün hak ettiği yere gelmesi için bu göreve talibiz. Ailelerimizin rızıkları, mesleğimizin onuru ve geleceği sizlerin elindedir. Tüm meslektaşlarımızın ümidi ve geleceği de yine sizlerin sağduyulu kararıyla korunacaktır. Meslektaşına ve sektörüne hizmet etmeyen yönetime artık dur diyelim. Bizler 81 il temsilcimiz, koordinatör ve danışmanlarımızdan oluşan 100'ü aşkın arkadaşımızla güç birliği yaparak her gün çalışıyor, çözüm önerilerimizi siz sektördeki kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Sektörümüzde çalışan kardeşlerimizin, ekmek götürdükleri ailelerinin de bir an önce bu mutlu hedeflere kavuşmak için bizlere dua ettiklerini biliyor ve bu duaların gücüyle başaracağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz" dedi.

Yemekli programın ardından Başkan Adayı Çakmak ve ekibi davetlileri kapıya kadar uğurladı. (Bişar Ulutaş - Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber