Tunceli'de iki günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle, İl Sağlık Kurulu'nun aldığı karar gereği, il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Ovacık, Pülümür, Nazımiye ve Hozat ilçelerinde yarından itibaren iki gün tatil edilirken, Mazgir ilçesinde ise yarından itibaren 3 gün süreyle tatil edildi.


Ayrıca kar yağışı nedeniyle engelli ve hamile kamu personelinin de iki gün idari izin verildiği belirtildi.


KARS
Kars'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitime 2 gün ara verildi.
Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini belirtti.

ERZURUM

Kar yağışından dolayı Erzurum'un merkez ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi.
Erzurum, kışa teslim oldu. Şehir merkezinde kar kalınlığı 40 santime ulaştı. İl Kriz Merkezi, 7 Aralık'ta Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde okul öncesi, ilköğretim, özel eğitim merkezleri ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.


MUŞ
Muş'un Varto ilçesinde okullar 2 gün süre ile tatil edildi. 

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeni ile Varto ve bağlı köylerde okullar Pazartesi ve Salı günü için tatil edildi. 
Varto Kaymakamı Tahir Şahin, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları 2 gün süre ile tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini açıkladı. Şahin, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Çarşamba günü yeniden başlayacağını söyledi.

Editör: Wan Haber