Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Türk Telekom'da çalışırken, özelleştirme sonucu üniversitelere ve diğer devlet kurumlarına naklen atanan sendika üyeleri adına açtıkları denge tazminatı ve enflasyon farkı davalarını kazanmaya başladıklarını açıkladı.
Yazılı açıklama yapan Hanefi Bostan, Türk Telekom'dan üniversitelere ve diğer devlet kurumlarına geçen personele keyfi olarak bazı kurumların, Türkiye Kamu Sen'in toplu pazarlık masasında bütün memurlar için kazandığı 2006 yılı enflasyon farkı ve 40 40 TL denge tazminatını usulsüz ve kanunsuz olarak vermemekte direndiklerini belirterek, "Hatta bazı üniversiteler bu kazanımlardan Telekom mağdurlarından bir kısmına bu kazanımları verirken bir kısmına vermedi ve vermemekte yıllardan beri direnmektedir. Türk Telekom'dan özelleştirme sonucu İstanbul Teknik Üniversitesine naklen atanan ve denge tazminatları haksız ve usulsüz olarak ödenmeyen üyelerimiz için açtığımız davalar üyelerimiz lehine olumlu olarak sonuçlanmaya başladı. Nitekim Sendikamızın İstanbul avukatlarından Enver Dursun Karadağ'ın İTÜ'deki bahse konu mevzu dolayısıyla mağdur olan üyelerimiz için açtığı davalardan biri sonuçlandı. Danıştay safhası da dâhil olmak üzere yaklaşık bir buçuk yıl süren ve yoğun bir hukuk mücadelesinin verildiği dava üyemizin mağduriyetinin dava açtığı tarihten itibaren karşılanmasına karar verildi" dedi.
İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nde görülen davanın 28 Ocak günü sonuçlandığını dile getiren Bostan, "Mahkemenin oy birliği ile aldığı kararda şu hususlar vurgulanmaktadır: 'Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta iken kurumun özelleştirme kapsamına alınması sonucunda 4046 sayılı Kanun'un 22. Maddesi kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesine naklen adanan davacının sözleşme ücretine 01.01.2006 ve 01.07.2006 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ek ödemeler ile %2,32'lik enflasyon farkına ilgili mevzuat uyarınca yansıtılması ve yeni kurumdaki mali haklarının da buna göre değerlendirilmesi gerekirken aksi yönde işlem tesisinde hukuka uyarlık görülmemiştir'. Başta üniversiteler olmak üzere bütün kurumlar, Türk Telekom'dan naklen kendi kurumlarına atanan bütün personelin mağduriyetini gidermelidir" açıklamasında bulundu.
(ÇK-ÖK-Y)

01.02.2013 10:10:11 TSI

Editör: Wan Haber