22 ilden 114 erkek ve 69 kız olmak üzere toplam 207 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Van’dan katılan Hande Akçakaya 55 kiloda Kumite ve Kata dalında şampiyon olup altın madalya alırken, minikler kategorisinde yarışan Tarık Akçakaya ise Kata dalında bronz madalya ile döndü. Derece elde eden sporcularla Karate Van İl Temsilcisi Nurettin Akçakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’i makamında ziyaret ettiler. Şampiyonaların Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki potansiyeli gösterme açısından önemli olduğunu belirten Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, bayanlar 55 kiloda Hande Akçakaya ve miniklerde Tarık Akçakaya’yı başarılarından dolayı tebrik etti.
Mardin’de düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Karate Şampiyonası’nda iyi bir derece elde ettiklerini söyleyen Hande Akçakaya ve Tarık Akçakaya, çalışmalarına zaman kaybetmeden başlayacaklarını ve Van adına daha güzel başarılar elde edeceklerini söylediler. Antrenmanlarının sıkı ve disiplinli geçtiğini, antrenör ve hocalarının bu başarıda büyük katkısı olduğunu söyleyen Hande Akçakaya, bu emeğinde en iyi karşılığını vermek istediklerini belirtti.


Hande Akçakaya ve Tarık Akçakaya’nın bu başarılar için büyük bir gayret ve çaba gösterdiklerini söyleyen Karate Van Temsilcisi Nurettin Tekin ise, antrenmanlarını hiç aksatmadıklarını ve sıkı bir çalışma ile bu başarılara imza attıklarını söyledi.

Editör: Wan Haber