İlhan Siyahtaş

7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Aday adaylığı başvurusunu Ankara AK Parti genel merkezine yapan Handan Fidan basınla buluştu.

Sütçü Selim Kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Fidan, AK Parti Van Kadın Milletvekili aday adayları içerisinde kendini şanslı gördüğünü ifade etti.
 

Halkın içinden gelen bir ses olarak bu görev bana verildiğinde layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Diyen  Fidan, “ Hizmet konusunda sınır tanımayacağız. Van’da özellikle garibanın sesi olacağız. Ben halkıma hizmet aşkıyla yola çıktım. Ben 2005 yılından beri AK Parti teşkilatı içerisinde görev almaktayım. 2005 yılında ilçe kadın kolları başkanlığı yaptım. 2012 yılında ilçe başkanlığı atamamız yapıldı. 2013 yılında sınırların büyümesi hasebiyle tekrardan bir istifamız söz konusu oldu. Çünkü Kongre ile gelen kişiler yönetimlerinde genişletme yapamıyorlar. Bu nedenle tekrar aday adaylığımız oldu. Tekrardan ilçe başkanlığına atamam yapıldı. 2014 Yılında AK Parti Türkiye genelinde bir değişikliğe gidildi ve şuanda bir fiil aktif görev almadım. Genel merkezin yaptığı açıklamada teşkilat mensuplarının aday adaylığı müracaatları yapılmasın denilmişti. Partimizde aktif görev alan arkadaşlarımızın aday adaylığı başvurularının önü kesildi bu açıklama ile birlikte. Bende 2014 yılında teşkilat başında görevde olmadığımdan dolayı başvurumu yaptım ve şuan Van milletvekili aday adayıyım. Kadınların bütün teşkilatlarda büyük emekleri vardır. Böylesi bir oluşumda kadınların olması daha güzel ve daha olumludur. Van’da kadın aday adaylarının içinde kendimi şanslı görüyorum. Çünkü teşkilatta büyük emeğimiz var. Hizmet şiarıyla yola çıktığımız için kendimi şanslı görüyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber