Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada "Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Sayın Hamza Hamzaoğlu’nun sözleşmesi, varılan karşılıklı mutabakat çerçevesinde sona erdirilmiştir. Hocamıza bugüne kadar kulübümüze verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz" denildi.

HAMZAOĞLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Hamzaoğlu ayrılık sonrası yaptığı ilk açıklamada "Benimle devam etmeme yönündeki kararlarını bildirdiler. Ben de bu kararlarına saygı duyuyorum. Kendilerine teşekkür ettim. Bundan sonrası için hayırlısı olsun" diye konuştu.

Görevden ayrılmasının beklenmedik bir gelişme olduğunun ifade edilmesi üzerine Hamzaoğlu, "Bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bugüne kadar bize güvenenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuzun bu yönde aldığı bir karar var. Biz de saygıyla karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu'nun kulübün resmi sitesinde yayınlanan açıklaması ise şöyle: "Galatasaray camiasına bana gösterdikleri güven ve ilk günden beri verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Futbolculuk kariyerimden sonra Teknik Direktör olarak da bu camiaya hizmet etmenin, birlikte önemli başarılar kazanmanın onurunu yaşadım. Yarın herkes için yeni bir gün. Yarınların Galatasaray için yeni başarılarla dolu olmasını diliyorum."

Hamza Hamzaoğlu'nun yerine konuşulan isimlerin başında Mustafa Denizli, Ersun Yanal ve Abdullah Avcı geliyor.

Hamzaoğlu Haziran ayında Galatasaray'la sene başına 2 milyon dolar kazanacağı 3 yıllık sözleşme yapmıştı.

GEREKÇE UMUT BULUT AÇIKLAMASI MI?

DHA Muhabiri Kadir Çetinçalı'ya göre ayrılığın perde arkasında Hamzaoğlu'nun bir gün önce Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Umut Bulut'un sözleşmesi otomatikman uzamasa da ben uzatırdım" şeklindeki ifadeleri yatıyor.

Başkan Dursun Özbek'in bu açıklama üzerine Hamzaoğlu'yu Türk Telekom Arena'ya çağırdığı ve  "Hocam biz eski sözleşmeye mecburen uyduk. Sen nasıl oluyor da kendi kendine futbolcunun sözleşmesini uzatıyorsun" dediği öne sürüldü.

Bir gün önce yaptığı açıklamada da kendisinden beklenmeyen bir sertlikte ifade kullanan Hamza Hamzaoğlu'nun da başkana aynı sertlikte yanıt verdiği ve "Madem ben takımın teknik patronuyum, oyuncumun sözleşmesinin uzatılmasına da karar verebilirim" diye konuştuğu öğrenildi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Hamza Hamzaoğlu'nun gergin başlayan bu konuşmasının daha da elektriklenip tartışmaya dönüşmesi üzerine iki tarafın yolları ayırmaya karar verdikleri belirtildi.

3 KUPA KAZANDI, 4. YILDIZI TAKTI

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray ile lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere 3 kupa kazanmıştı.

Geçtiğimiz sezon Cesare Prandelli'nin gönderilmesinin ardından Türkiye Kupası'nda 4-2 kazanılan Eskişehirspor galibiyetiyle Galatasaray'daki görevine başlayan Hamzaoğlu, ilk lig maçında eski takımı Akhisar Belediyespor'u 2-1 yenmiş, sezon sonuna kadar oynanan 23 lig maçında 17 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak takımı şampiyonluğa ve dördüncü yıldıza taşımıştı.

Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ı Türkiye Kupası'nda Bursaspor'u 3-2 yenerek kupayı müzesine götürmüş, sezon başında Süper Kupa'da da yine Bursaspor'u 1-0 mağlup etmişti.

1991-1995 yılları arasında sarı kırmızılı formayı terleten Hamzaoğlu'nun takımı bu yıl ligde 11 maç sonunda topladığı 21 puanla 3. sırada yer alıyor. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maçta 4 puanla 3. sırada. Cimbomun gruptan çıkma şansı epey azalmış durumda.

Editör: Wan Haber