Bursa'nın tarihi külliyelerinden Hamzabey'de restorasyon çalışmaları sona yaklaşırken, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, cami cemaati tarafından iletilen aksaklıkları Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı'ya aktardı. Şahin, türbedeki sandukalarda, cami bahçesinde ve caminin içinde ortaya çıkan meselelerin süratle giderileceğini söyledi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput'un özel ilgisi ile Özel İdare Tarihi Eser Fonu'ndan ayrılan 700 bin lira ile geçen yıl restorasyonuna başlanan Hamzabey Külliyesi orijinal haline döndürüldü. Restorasyonu 1 milyon 100 bin liraya mal olan Hamza Bey Camii ve türbeleri eski ihtişamına kavuşurken, sona yaklaşılan çalışmalarda görülen bazı aksaklıklar cami cemaati tarafından AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'e aktarıldı. Şahin de cemaat tarafından kendisine bildirilen konuları Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı'ya aktardı. Bunun üzerine Bölge Müdürü Sarı, teknik ekibi ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.
Milletvekili Hüseyin Şahin'in de katıldığı incelemede, külliyenin türbesindeki sandukalarda kullanılan ağaçların çatladığı, cami bahçesinde yağmurlu havalarda su biriktiği, bu suların cami içinde neme yol açtığı tespit edildi.
Şahin, vatandaşların 500 yıllık geçmişe sahip olan Hamzabey Külliyesi'nin eski ihtişamına kavuşturulmasından çok memnun olduğunu belirterek, "Valimiz Sayın Şahabettin Harput'un özel ilgisi ile bir yıl önce başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Evimin hemen arkasında bulunan bu güzel caminin cemaati beni arayarak bazı aksaklıklar olduğunu bilgisini verdi. Vakıflar Bölge Müdürümüz ile birlikte buraya geldik" dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve teknik ekibin yaptığı inceleme sonrasında, sanduka yapımında kullanılan ağaçların fırınlanmasına, bahçedeki su giderlerinin yeniden elden geçirilmesine, cami çatısına yağmur olukları yapılmasına ve şadırvanın hızla bitirilmesine karar verildi.
(MŞ)

01.01.2013 13:55:12 TSI

Editör: Wan Haber