Karadeniz'deki olumsuz hava şartlarıdan kaynaklı hamsinin kilosu 30 liraya yükseldi. Vatandaş bu duruma tepki gösterdi.

Tezgahlarda azalan ve fiyatı yükselen hamsi hem tüketiciyi hem balıkçıyı üzdü.

Balıkçılar, fırtına sebebiyle teknelerin denize açılamaması ve hamsinin soğuk sulara göçmeye başlamasından dolayı fiyatın yükseldiğini ifade etti.

Samsun Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan İsmet Akpınar, AA muhabirine, yıllardır balıkçılık yapmasına rağmen ilk defa bu kadar pahalı hamsi sattıklarını belirtti.

Hamsinin fiyatının genelde 10 ile 15 lira arasında değiştiğine belirten Akpınar, etiketlerdeki 30 lirayı gören vatandaşların şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdi.

"HAMSİ YERİNE ET TAVUK ALIRIM"

Akpınar, vatandaşların, 30 liraya hamsi alacaklarına evlerine et, tavuk alacaklarını vurgularken, şöyle devam etti:

''Çünkü Samsun'da kimse bu fiyata hamsi yemeye alışmamış. Ben de ilk defa bu fiyata hamsi satıyorum'' şeklinde konuştu.

Karadeniz'de son birkaç gündür devam eden fırtınan bu nedenle hamsi fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirten balıkçı Kurtça Aydın ise, hamsinin az ve pahalı olması sebebiyle istavrit, mezgit ve barbun gibi balıkları sattıklarını ifade etti.

Bir hafta önceye kadar hamsinin kilosunun 8-12 lira arasında olduğunu ve haftada 50 kasa hamsi sattıklarını kaydeden Aydın, şimdi ise ancak bir kasa satış yapabildiklerini vurguladı.

''HAMSİNİN YOKLUĞUNDA İSTAVRİT, SOMON TÜKETİLEBİLİR''

Balıkçı Habil Yurtsever de balık bolluğunun mevsim ve fırtına gibi etmenlere bağlı olduğunu ve çok hızlı değişebildiğini dile getirirken, bu yüzden vatandaşlardan fiyatlar konusunda anlayış beklediklerini söyledi.

Yurtsever, hamsi hariç diğer balıkların fiyatlarının uygun olduğunu ve aynı zamanda vatandaşların bu balıkları da hamsi yerine tüketebileceklerini aktardı.

Tezgahlarda istavritin kilosu 15, somonun kilosu 20 ve levrek ile çupranın kilosu ise 25 liradan satılıyor. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber