Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop, ligdeki devre arası kamp programını ve Şampiyonlar Ligi'ni değerlendirdi.
LİG TV'ye konuşan Hamit Altontop ligde ikinci yarı hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, "1-2 eksiğimiz var. Bazı arkadaşlarımız daha katılmadı ve biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Burada ki saha şartları çok iyi. Bu da önemli bir şey biz futbolcular için" dedi.
Ligin ikinci yarısında daha fazla puan toplamayı hedeflediklerini söyleyen Altıntop, "Şampiyonlar liginde tur atlamamız ve devreyi lider kapatmamız çok önemliydi. Geçtiğimiz dönemde bazı maçlarımızı çok iyi oynadık bazılarınıysa çok kötü oynadık ve puan kayıpları bize yakışmadı. İkinci yarıda da en fazla puanı toplamak ve şampiyonlar liginde turları atlamak ana hedefimiz olacak" şeklinde konuştu.
Altıntop, ilk yarıdaki performanslarına ilişkin ise, "Şampiyonlar ligi maçları zaten zor ve yoğun bir program içeriyor, birde lider olan takıma karşı diğer takımlar daha fazla konsantre oluyorlar bu da durumu bizler için zorlaştırıyor. Futbolda her işte olduğu gibi konsantrasyon çok önemlidir. Eğer motivasyonunuz iyi olmazsa bunun dezavantajlarını görüyorsunuz. Ligde de her takım her takımı yenebilecek bir seviyeye geldi. Bu benim için pozitif bir görüntü ancak biz kendimize bakmalıyız. Eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz ve bunu gidermek için çalışıyoruz" diye konuştu.

"ÜÇ TAKIMIM VARSA BİRİ SHALKE"
Şampiyonlar Ligi'nde ki rakipleri Shalke'yi de değerlendiren Altıntop, "Ben orada doğup büyüdüm. Üç takımım varsa biri Shalke. Benim oynadığım günden bu yana takım çok değişti. 2007 de oynayan futbolcuların hiç biri yok. Hocaları da değişti. Çok iyi bilmesem de takımda oynayan birkaç futbolcuyu tanıyorum ve bazı maçlarını izledim. Zor maçlar olacak ama biz kendi kalitemizi gösterirsek turu atlarız. Shalke takımına elenirsek neler olacağını biliyoruz. Biz gerçekçi olmaya çalışıyoruz ve bu tip maçlarda bir pozisyonun bile önemi çoktur. Bu durumu bilerek çalışmalarımız sürdürüyoruz"
Hamit Altıntop, artık takıma alıştığı ve ikinci yarı bunu sahaya yansıtacağını belirterek, "Takım olarak oynamak istediğimiz futbolu konusunda bir süreklilik sağlayamadık ve buda her futbolcuyu etkiledi. Ben de bunlara dahilim. Yeni bir takımın içine katıldım ve benim için yeni bir ortam. Ama artık alıştım. Arkadaşlarımı taraftarlarımızı biliyorum ve bunlar önemli faktörler. Ben de çok pozitifim ve bunu da takım olarak sahaya yansıtacağımıza eminim."
(BH-RFK-S)

05.01.2013 15:12:06 TSI

Editör: Wan Haber