Erek Mahallesi'nde 14 Nisan 2012 tarihinde 4 yıllık eşi, 8 aylık hamile eşi Gülcan S.’yi pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Mehmet Nuri S.’nin, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmaya öldürülen Gülcan S.’nin yakınları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ve Van Barosu'ndan bir avukat ile tanıklar katıldı. Eşini öldürdüğü için pişman olduğunu söyleyen sanık Mehmet Nuri S., evlerine misafir olarak gelen halasının oğlu T.Ç.'nin gece evlerinde kaldığını ve eşiyle birlikte olduğunu iddia etti. 8 aylık hamile eşini bundan dolayı öldürdüğünü belirten Mehmet Nuri S., "T.Ç. annesiyle birlikte bize misafirliğe geldi. O gece bizde kaldılar. Ben erken uyudum. Geç bir vakitte uyandığımda eşim ve T.Ç.'nin konuşmalarına şahit oldum. Eşim benim yattığım odada yan tarafa kurulan bir yatakta uzanmıştı. Yanında da T.Ç. vardı. Hiçbir şey yapamadım. Bu olayı kimseye de anlatmadım. Olaydan 20 gün sonra inşaatta çalışmak üzere İstanbul'a gittim. Ben İstanbul'dayken T.Ç.'nin kardeşi benim eşimin telefonunu benden istedi. Ben bunun üzerine deliye döndüm. Otobüse binip Van'a geldim. Bir tüfek alıp eve gittim ve eşimi öldürdüm. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyetinin 6 tanığı dinlemesinin ardından öldürülen Gülcan S. ile ilişkisi olduğu iddia edilen T.Ç. ifade verdi. T.Ç. kendisine iftira atıldığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren duruşma sonrası mahkeme heyeti sanık Mehmet Nuri S.’nin tutukluluk halinin devamına, bazı tanıkların dinlenmesi ve DNA testlerinin yeniden incelenmesi için duruşmayı 6 Mayıs 2013 tarihine erteledi.

Editör: Wan Haber