Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Şengül Ş. (21) yaklaşık 6 ay önce dini nikahlı olarak Emrah A. (24) ile evlendi. Ancak evlendikten sonra işsizlik yüzünden karı-koca sürekli tartışmaya başladı. Tartışmalar bir süre sonra koca şiddetine dönüşünce, 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Şengül Ş., babasının evine gitmeye karar verdi. Ancak Emrah A. buna izin vermeyerek, genç kadını evin bir odasına kilitledi. Şengül Ş.’nin kapıyı açmaya çalışmasına öfkelenen Emrah A., kapıyı açıp hamile eşini darp etmeye başladı. Kadının çığlığını duyan mahalleli ise, hemen polise haber verdi.

Dış kapı açık olduğu için evden içeri giren kadınlar, Şengül Ş.’yi kocasının elinden kurtardı. Aldığı darbeler nedeniyle ayakta bile duramayan genç kadın için hemen ambulans çağrıldı. Şengül Ş. sağlık ekipleri ve komşularının yardımıyla, güçlükle ambulansa kadar getirilebildi. Komşuları, "Bu çağda kadına dayak olur mu? Bu kadını kocası bu hale getirdi" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırılan ve Kadın Doğum Bölümü’ne yatırılan Şengül Ş.’nin, aldığı darbeler nedeniyle düşük riski olduğu için, gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Polis tarafından gözaltına alınan Emrah A. ise, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Editör: Wan Haber