TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Türkiye'de günde 1 doların altında geliri olan fert kalmadığını söyledi.
12-18 Aralık Yoksullara Yardım Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, "Tüm AK Parti camiasının bu tür gün ve haftaları fırsat bilip ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya çalışması gerekmektedir. Az çok demeden muhtaç insanlarımıza yardım yapma gayreti içinde olmalıyız. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir çağdaş devletin en önemli görevi sosyal devlet olmaktır, sosyal devlet kendi insanının sıkıntılı gününde bireyine yardım etmelidir. AK Parti iktidarı sosyal devletin yoksul vatandaşına yardımcı olma durumunu her geçen gün kurumsal bir yapıya kavuşturarak çözme yolunda önemli adımlar atmıştır" dedi.
Devlet olarak olabildiğince ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını ancak herkesin bu alanda desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Hamarat, "Türkiye Cumhuriyeti olarak sadece yurt içindeki değil, dünyanın pek çok farklı ülkesindeki yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım elimizi uzatıyoruz. Türkiye'de günde 1 doların altında geliri olan fert kalmadı. Çalışabilir durumda olan ancak çalışamayan yoksul vatandaşlarımızı kendi ayakları üzerinde durabilecek bireyler haline getirme çabalarımız önümüzdeki dönemde de sürecek. Bu kişilere iş arama destekleri ve mesleki eğitimler verilirken, kendi kendilerine yeterli hale gelebilecek bir iş buluncaya kadar yardım da verilecek. Böylece bu kesim hem sosyal destek alacak, hem de iş gücü piyasasına hazırlanacak" diye konuştu.
(SG-MAY-OK-Y)

11.12.2012 18:21:20 TSI

Editör: Wan Haber