Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Hamamönü Söyleşileri" Şubat ayı programının konusu "Kendini Anlatan Şehir Erzurum" oldu. Etkinliğe Şair Ahmet Yorumcu, Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Beyazgül, tiyatro sanatçısı Sezai Yeşilyurt ve Tiyatro Şubat Grubu renk kattı. Altındağ Kabakçı Konağında iki buçuk saat süren program yoğun ilgi gördü.
ÖRNEK ETKİNLİK
Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından her ay düzenlenen kültürel program "Hamamönü Söyleşileri" Şubat ayı programının konusu "Kendini Anlatan Şehir Erzurum"du. Şair yorumcu Ahmet Coşkun, Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Beyazgül, tiyatro sanatçısı Sezai Yeşilyurt ve Tiyatro Şubat Grubu'nun konuk olduğu program; şiir dinletisi, Erzurum Türküleri ve kısa tiyatro gösterileri ile izleyicilerden tam not aldı.
REYHANİ ŞİİRLERİYLE YAD EDİLDİ
Şair ve yorumcu Ahmet Coşkun seslendirdiği Merhum Aşık Yaşar Reyhaniye ait şiirler dadaşlara duygulu anlar yaşattı. Gazeteci ve şair Necati Budak'a ait olan 'Ben Türkiye'yim' şiirleriyle duygulanan dadaşlar gurbette Erzurum nostaljisi yaşadı.
Türk halk müziği sanatçısı Erdal Beyazgül'ün okuduğu Erzurum yöresine ait türküler dinleyenleri kah hüzünlendirdi kah coşturdu. Ayrıca sanatçı ustaca dokunduğu tellerden çıkardığı nağmelerle kısa bir saz dinletisi sundu.
EFE HAZRETLERİNE VEFA
Tiyatro sanatçısı Sezai Yeşilyurt ve Tiyatro Şubat Grubunca sahnelenen, Erzurum'un büyük kanaat önderlerinden Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi, Erzurumlu Emrah ve İbrahim Hakkı'nın konu edildiği oyun büyük ilgi gördü. Etkinliğin son bölümünde ise Erzurum'u konu edinen kısa film gösterisi sunuldu.
Hamamönü Söyleşilerinin üçüncüsünü vatandaşlarla buluşturan Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Önal ve yönetim kurulu üyeleri programın sonunda katılımcılara birer şiir kitabı hediye ederek bu tür faaliyetlerinin aksamadan devam edeceğinin müjdesini verdiler.
(ERZ-AT-Y)

11.02.2013 13:17:51 TSI

Editör: Wan Haber