Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, temiz spor felsefesi ile yola çıktıklarını söyleyerek, "Yönetim Kurulumuz son iki gündür bu olayı değerlendirdi. En son dün akşam yaptığımız toplantıda istifa etmeye karar verdik. Eğer 'ortamda doping varsa, biz yokuz' diye düşündük" dedi.
Akkuş, Halter Federasyonu Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı.
Akkuş, yaptığı açıklamada, Kasım ayı sonunda İsrail'de düzenlenen gençler ve 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası müsabakalarına katılan 5 sporcuda doping kullandıkları gerekçesi ile istifa ettiklerini kaydetti.
Akkuş, İsrail'de düzenlenen müsabakalara 24 sporcu ile katıldıklarını söyleyerek, hafta başında kendilerine Uluslar arası Halter Federasyonu tarafından kendilerini Türkiye'den müsabakalara katılan 5 sporcuda yasaklı madde (doping) çıktığını ifade ettiklerini belirtti. Akkuş, "Dopingle mücadeleye bu kadar zaman harcayan, bu kadar enerji harcayan, bu kadar yol alan bir federasyon olarak bu bizi şok etti ve yaraladı" şeklinde konuştu.
Önce temiz spor felsefesi ile yola çıktıklarını anlatan Akkuş, "Yönetim Kurulumuz son iki gündür bu olayı değerlendirdi. En son dün akşam yaptığımız toplantıda istifa etmeye karar verdik. Eğer 'ortamda doping varsa, biz yokuz' diye düşündük" dedi.
Akkuş, Yönetim Kurulu'nun, Zeki Türkeş'i Başkan Vekili olarak tayin ettiklerini açıklayarak, Olağanüstü Genel Kurul'un Mart ayının ilk haftasında yapılabileceğini kaydetti. Akkuş, "Olağanüstü Genel Kurul ve diğer süreçlerde de aday olmayacağım" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin istifasını Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve Genel Müdür ile paylaşıp paylaşmadığı sorusuna Akkuş, Bakan Kılıç ile görüşmediğini fakat basın toplantısından önce Genel Müdür ile görüştüğünü söyledi.
Akkuş, kendilerini en çok üzen olayın doping kullanımı olduğunu anlatarak, bütün enerjilerini tüketenin doping konusu olduğunu ifade etti.
(AUÖ-BÇ-S)

25.01.2013 15:28:15 TSI

Editör: Wan Haber