Türkiye Halkoyunları Federasyonun düzenlemiş olduğu İl, Bölge ve Türkiye Şampiyonalarında elde ettiği üstün başarılarla, adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu spor okullarında verdiği eğitim ve yetiştirdiği oyuncularla fark oluşturuyor.
Geçtiğimiz yıl Şehitkamil Belediyesi çatısı altında faaliyetlerine start veren, Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu 2012 sezonu içerisinde çizdiği başarılarla dolu grafiği 2013 yılında daha yükseklere taşımak adına kolları sıvadı. Şehitkamil Belediyespor Kulübünün tecrübeli halkoyunları antrenörü Sait Koca yıldızlar halkoyunları topluluğu çalışması sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Halkoyunları, geçmişten günümüze taşıdığımız önemli kültür miraslarımız içerisinde vazgeçmediğimiz bir değer. Branşımıza özgü yarışmacı ruh elbette çok önemli, özelikle Bölge ve Türkiye Şampiyonalarında ve Ulasal festivallerde ülkenin birçok farklı bölgesinden yarışmalara iştirak eden halkoyuncularımız farklı yörelere ait ezgileri, figürleri tanıma ve öğrenme fırsatı buluyorlar. Ancak bizim için bundan çok daha önemlisi Gaziantep'imize ait geleneksel oyunları orijinal öğeleriyle yeni nesillere aktarmak. Bunu gerçekleştirebilmek adına Şehitkamil Belediyemiz çatısı altında Halkoyunları Spor Okulumuzu başlattık. Çalışmalara olan ilgi, farklı yaş gruplarından birçok farklı meslek gurubuna ait katılımcıların varlığı bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de halkoyunlarına gönül veren tüm hemşerilerimizi kurslarımıza bekliyoruz" dedi.
Kulüpler arası halkoyunları yarışmalarında geçtiğimiz yıl geleneksel düzenlemesiz dalda gençler ve büyükler kategorilerinde faaliyetlerine start veren Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu bünyesinde oluşturduğu yıldızlar halkoyunları topluluğunda da iddialı. Tamamı spor okulu öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grupla yarışmalara hazırlanan yeşil-siyahlı kulübün bu kategoride hedefi sezonu zirvede tamamlayarak Gaziantep'i Bölge ve Türkiye Şampiyonasında temsil etmek.
(HD-Y)

10.01.2013 16:16:17 TSI

Editör: Wan Haber