İstanbul bağımsız milletvekili Levent Tüzel, Karadeniz'e gerçekleştireceklerin ziyarete ilişkin olarak "Halkların Demokratik Kongresi bu kez orada güçlü bir ses getirecek. Müzakere süreci ile birlikte toplumun her kesiminde iyi bir hava, beklenti oluştu" dedi.
Tüzel kendisi ile birlikte Karadeniz turuna çıkacak olan heyette yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Çıkacakları Karadeniz turuna ilişkin yapılan yorumlardan oldukça memnun olduklarını belirten Tüzel, "Halkların Demokratik Kongresi bu kez orada güçlü bir ses getirecek. Müzakere süreci ile birlikte toplumun her kesiminde iyi bir hava, beklenti oluştu" dedi. Karadeniz halkının da bunun önemli sürecin bir parçası olduğunu belirten Tüzel, ziyaretleri kapsamında yerel yönetimleri, valilikleri ziyaret edeceklerini ve oradaki çevre mücadelesi temsilcileri ile buluşacaklarını, salon toplantıları yapacaklarını ifade etti.Karadeniz'deki bazı yerel gazetelerin olumsuz haber yaptıklarını belirten Tüzel, bunu bir psikolojik baskı olarak gördüklerini ve ciddiye almadıklarını söyledi.
BDP İstanbul milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, gezini sonuçlarından umutlu oldukları söyledi. Gezide yaşanabilecek olası provokasyona değinen Kürkçü, "Devlet yapmadıkça bir provokasyon olmaz. Devleti yöneten güçlerin böyle bir adım atmalarına ihtimal vermiyoruz" dedi.
Kürkçü, ziyaret kapsamında Çorum, Samsun, Ordu, Sinop, Giresun Trabzon'a gideceklerini her ilde bir gün kalacaklarını en geç bir hafta içinde ziyaretin tamamlanacağını söyledi.
Yeni yargı paketine ilişkin bundan en çok KCK tutuklularının yararlanacağı yönündeki yorumların anımsatılması üzerine Kürkçü, "Tabi onlar yararlanacaklar. Mevcut yargı nedeniyle en çok cezaevine gönderilen onlar. 10 bin kişi terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevinde" dedi.
Bir soru üzerine Kürkçü, İmralı'ya yeni heyetin gitmesi ile ilgili henüz ne zaman gidileceğine ilişkin kesin bir tarihin netleşmediğini BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve Ahmet Türk'ün haber beklediğini ifade etti.
(EDA-YHY-Y)

14.02.2013 12:55:51 TSI

Editör: Wan Haber