Bursa Halkla İlişkiler Derneği, kurumları halkla ilişkilerin imajını ve itibarını geliştirmek için kısa adı Halkla İlişkiler Çalışmaları Ödülleri'ni (HİÇ) başlatıyor.
Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD), HİÇ Ödülleri'nin tanıtım toplantısını Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. BHİD Başkanı Serdar Ömeroğulları, Bursa Halkla İlişkiler Derneği'nin Bursa'da halkla ilişkiler alanında başarılı ve örnek uygulamalara sahip kurumları ve bu uygulamaları hayata geçiren meslektaşlarını ödüllendirmek ve yeni çalışmalar yapılması için cesaretlendirmek adına HİÇ Ödülleri sürecini başlattıklarını söyledi. Ömeroğulları, "Ters iletişim bakış açısıyla şekillendirilmiş bu isim halkla ilişkilerin yıllardır yaşadığı problemlere dikkat çekmek gayesi taşıyor. 'Hiç Ödülleri' başta kurumlar olmak üzere toplumun genelinde halkla ilişkiler mesleğinin ve halkla ilişkiler uzmanının arzu edilen seviyede kabul görmemesi ve değerinin bilinmemesine karşı dikkat çekmeyi amaçlıyor" dedi.
BHİD üyelerinin kurumları halkla ilişkiler çalışmaları yapmaya özendirmenin yanı sıra, mesleğin imajını ve itibarını geliştirmek adına HİÇ ödüllerine dikkat çekmek istediğini ifade eden Ömeroğulları, "BHİD aynı zamanda, Bursa'da halkla ilişkiler alanında başarılı ve örnek uygulamalara sahip kurumları ve bu uygulamaları hayata geçiren meslektaşlarını da ödüllendirerek onurlandırmak istiyor. Kurumların olumlu bir imaja ve itibara sahip olması için gerekli tanıtım politikasının saptanması, işletmenin bu doğrultuda yönlendirilmesi, insan grupları ve işletme arasında doğru bilgi akışının sağlanması için çalışan Bursa Halkla İlişkiler Derneği üyeleri kendi mesleklerinin olumlu imajı ve itibarı için 'Adı hiç ama kurumlar için her şey!' diyor" diye konuştu.
Ömeroğulları, ödüller için son başvuru tarihinin 26 Nisan 2013 olduğunu belirterek, ödül töreninin 6 Haziran 2013 olduğunu ifade etti.
(YS)

12.02.2013 14:58:53 TSI

Editör: Wan Haber