Halkbank Balıkesir'de girişimciliği teşvik etmek, istihdamı arttırmak ve girişimci ruhuna sahip kadınların ekonomik hayata katılmalarının desteklenmek amacıyla "Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi" çıkardı.
Halkbank Balıkesir Bölge Koordinatörlüğünden alınan bilgiye göre Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ile verilen kredi, başvuru tarihi itibariyle, ilk defa iş kurmak isteyen veya 1 yılı aşmamak üzere ticari faaliyette bulunan kadın girişimcileri kapsıyor. Kullandırılacak kredilerde kadın girişimcinin mal hizmet üretimine yönelik olarak veya ticaret, hizmet konularında faaliyet göstermesi ise ön şart olarak aranıyor. Tercihe göre aylık eşit taksitli ya da dönemsel taksitli olarak verilecek kredi, 6 ay ila 1 yıl arasında ödemesiz dönem ve azami 60 ay vade imkanı sunuyor. Kredi limitleri kadın girişimcinin eğitim ve tecrübesine göre belirlenecek olup, azami limit 95.000 TL ile sınırlı. Bu özel kredi de ayrıca 1 yıllık "Kritik Hastalık Sigortası" hediye edilecek.
Öte yandan 5 ayrı grubu kapsayan "Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi"nin grupları ve kredi tutarları şu şekilde; (Tohum Grubu): En az ilkokul mezunu olmak koşuluyla, yeni açacağı is konusu hakkında iş tecrübesi bulunmayan, elinde yapmak istediği is konusu ile ilgili mesleki kuruluşlardan alınmış eğitim sertifikası olmayan azami 10 000 TL kredi kullanabilecek, (Fidan-1 Grubu): En az ilkokul mezunu olmak koşuluyla, elinde yapmak istediği is konusunda eğitim sertifikası ve bu konuda en az 5 yıl çalıştığını gösteren belgeye sahip olması şartı ile, azami 50.000 TL kredi kullanabilecek, (Fidan-2 Grubu): Kurmayı düşündüğü is kolu ile ilgili olarak yüksek okul veya üniversiteden mezun olan ve diploması bulunan, eğitimini aldığı iş konusunda iş tecrübesi bulunmayan kişiler azami 50.000 TL kredi kullanabilecek, (Ardıç Grubu): Yüksek okul veya üniversite mezunu olan ve diploması bulunan, herhangi bir is kolunda en az 5 yıl İs tecrübesi bulunan, azami 75.000 TL kredi kullanabilecek, (Çınar Grubu): Kurmayı düşündüğü is kolu ile ilgili olarak yüksekokul, üniversite mezunu olup, diploması bulunan, eğitimini aldığı is kolunda en az 5 yıl iş tecrübesi bulunan, azami 95.000 TL kredi kullanabilecek."
(TS-

21.01.2013 18:27:06 TSI

Editör: Wan Haber