Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, gelenlerin kendisini yerinde bulunmadığı ve Atatürk Mahallesi'ndeki Aile Hekimi'nin de olmadığı konusunda çıkan iddialara cevap vererek, konuların haksız ve yersiz olduğunu söyledi.
Tiryaki, basında çıkan haberleri kast ederek, "Karabük'teki tüm basın mensuplarıyla hiç bir ayırım gözetmeden yapmadan görüşüyorum. Halk Sağlığı Müdürü olarak yerimdeyim. Ancak Bakanlığımın bana emri şu masada koltukta oturan müdür istemiyor. Sürekli Bakanlığımızın Ankara ve İstanbul toplantılarına katılıyorum. Zaman zaman valilik ve bakanlık toplantılarında olmadığım zamanlarda yerimdeyim. Bize ulaşmak her zaman mümkün" dedi.
Atatürk Mahallesindeki Aile Hekimi hakkında vatandaşlardan veya vatandaşın hakkını araması için kurulan SABİM ve BİMER veya şahsen başvurularla bugüne kadar hiçbir şikayet ulaşmadığını da belirten Dr. Sezgin Tiryaki,
"Şikayet gelmemesi yerinde olmamasının göstergesi değil. Çünkü Aile Hekimlerinin bilgi sitemi var. Aile Hekimine müracaat eden hastaların tüm bilgileri ve bulguları bilgisayarda kayıtlıdır. Muayenelerdeki bulgularda sürekli bilgisayar kayıtları altındadır. Doktorun bilgisayarı hangi saatte açtığı ve kapattığının yanı sıra hastanın hangi saate geldiği hangi saatte gittiği de kayıtlıdır. Haberde bahse konu doktor arkadaşımızın bilgisayarındaki kayıtları ev çıktıları incelediğimizde bu arkadaşımızın iddia edilen tarihleri incelediğimizde ve tarihlere göre baktığımızda ise aile hekimimizin yerinde olduğunu görüyoruz. Yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Amacım cevap vermek değil. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek.Polemik oluşturmak cevap vermek değil. Birinci basamak sağlık hizmetlerini bir adım öne taşıyabilmek. Eleştiriler haksız" açıklamasında bulundu.
(YE-SA)

06.02.2013 16:06:26 TSI

Editör: Wan Haber