Sincan Belediyesi, ilçenin gelişen ve yenilenen yüzüne yakışmayan Halk Pazarı'nın yerine ilçeye modern ve yeşil bir çehre kazandıracak olan dev bir park yaptı. Dev parkta; çocuk oyun grupları, kamelyalar, süs havuzları, dev gemi temalı oyun grubu ve şelaleler yer alıyor.
İlçeye yepyeni bir çehre kazandıran Sincan Belediyesi, yıllardır şikayetlere konu olan "Halk Pazarı"nı esnafında mağdur edilmediği bir yöntemle yıktı. Belediye, yıkımın ardından ortaya çıkan 6 bin 516 metre karelik alana yepyeni bir park yapılması için harekete geçti. Belediyenin gayretli ve yoğun çalışmaları sayesinde kısa sürede tamamlanan park, vatandaşın hizmetine sunuldu.
"Daha Yeşil ve Daha Güzel Bir Sincan" için çalışan Sincan Belediyesi, ilçeye bir park daha kazandırdı. Halk pazarının yerine yapılan parkta; oyun grupları, kamelyalar, süs havuzu, şelale, gemi temalı oyun grubu ve su değirmeni yer alıyor. İlçenin dört bir yanını yeşil alan ve parklarla donatan belediye, vatandaşın da beğenisini topluyor.
Sincan'ın kişi başına düşün yeşil alanın en fazla olduğu ilçelerin başında geldiğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Halkımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda Halk Pazarını yıkıp yerine yeşil alan yapmak için harekete geçtik. Halkımız ne isterse biz onu gerçekleştiriyoruz. Esnafımız da yeni yerinde daha iyi şartlarda faaliyet gösteriyor. Yıllardır Halk Pazarının görüntüsünden rahatsız olan bölge halkına da bir park manzarası kazandırmış olduk. Sincanımız nefes alıyor. İlçemiz parklarıyla yeşil alanlarıyla vatandaşımızın dinlenebileceği rahat bir nefes alabileceği alanlarla donatılıyor" dedi.
Dev parkın en dikkat çeken özelliği, gemi temalı bir çocuk oyun grubunun da yer alması... Dev oyun grubu şimdiden çocukların hem oyun oynayabileceği hem de hayallere dalabileceği gözde mekânlardan biri olacağa benziyor. Süs havuzlarının yer alacağı parkta ahşap su değirmenleri de parka ayrı bir atmosfer katıyor. Ayrıca; çocuklar parkta oyun oynarken aynı zamanda zemine yerleştirilen ahşap satranç takımları ile de zekalarını geliştirebiliyor. Vatandaş tarafından da büyük beğeni kazanan park, dolup taşıyor.
(BK-Y)

14.02.2013 13:31:24 TSI

Editör: Wan Haber