Futbol ligine benzer şekilde Halk Oyunları Ligi'nin kurulması için alt yapı çalışmasının yürütüldüğü bildirildi.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu, halk oyunları hakemlerinin semineri için geldiği Malatya'da İHA muhabirine yaptığı açıklamada, halk oyunları ligini kurmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu, "Şu anda proje aşamasındayız. Önümüzdeki yıl gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye Halk Oyunları Ligini başlatmak istiyoruz. Türkiye'de halk oyunları bakımında müthiş bir zenginlik var. Müziği ile giysisi ile oyunu ile enstrümanları ile geniş bir zenginliğimiz var. Bunları mümkün olduğu kadarıyla daha geniş kesimleri göstermek, tanıtmak ve öğretmek zorundayız. Bundan önce tek birer yöre ile Türkiye'de kendini ispat etmiş topluluklarımıza da bir görev düşecek. Türkiye'nin farklı mozağını, farklı renklerini yaymak ve yaşatmakla yükümlü olacaklardır" dedi.
Türkiye Halk Oyunları ligini gerekli finansman kaynağı buldukları takdirde başlatacaklarını söyleyen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu, "Bundan sonra Türkiye'de birinci, lig, ikinci lig ve üçüncü ligleri oluşturacağız. Burada birinci ligde farklı türlerden 5 yada 6 tür, ikinci ligde 4 tür ve üçüncü ligde 3 tür olmak üzere farklı renkleri yarıştıracağız. Sezonun sonunda ise birincileri, ikincileri ve üçüncüleri belirleyeceğiz. Dolayısıyla gençlerimizi daha fazla kültürle buluşturacağız. Dostluk, birlik ve bu zenginliği tanıtmış olacağız" diye konuştu.
Ozanoğlu, Halk Oyunları Ligi'nin çok zengin ve çok zevkli geçeceğini ifade etti.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu, bu yıl ise Halk Oyunları Yarışmalarında komple nitelikli dal yarışmaları yapacaklarını belirterek, "Aynı anda 3 farklı türü yarıştıracağız. Aynı kulüp, 3 farklı tür yarışmasını gerçekleştirecek ve burada çıkacak sonuçlarda Türkiye'nin en iyilerini belirleyeceğiz" şeklinde bilgi verdi.
(BK-ÖK-Y)

03.02.2013 15:27:53 TSI

Editör: Wan Haber