Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu, halk oyunları hakemliğinin futbol hakemliğinden daha zor bir iş olduğunu söyledi.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından, il hakemliğinden bölgesel hakemliğe geçen halk oyunları hakemlerine yönelik seminer düzenledi. Malatya Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen seminere, Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürkan Ozanoğlu ile federasyon yöneticileri ve hakemler katıldı.
Seminerin açılışını yapan Ozanoğlu, "Bir futbol maçını, basketbol maçını, bir masa tenisi maçını yönetmek çok daha kolay. Kuralları bellidir, çok kolaydır. Top çemberin içine girdiyse baskettir. Penaltı kuralı varsa penaltıyı kullandırırsın ama bizdeki çerçevesi daha büyük bir olay. Onun için kendimizi devamlı yetiştirmek zorundayız. Kendimizi devamlı yenilemek zorundayız. Bilgimizi daha da üstlere çıkarmak zorundayız" dedi.
Ozanoğlu; hakemlere gittikleri yörelerde ekipleri iyi tanımalarını, yöresel giysileri, yöresel oyunları, müzikleri, sözleri çok iyi bilmeleri gerektiğini söyledi.
Seminerde daha sonra eğitmenler tarafından halk oyunları hakemlerine bilgi aktarıldı.
(BK-Y)

02.02.2013 16:08:27 TSI

Editör: Wan Haber