Sıkıştırılmış doğalgazla (CNG) çalışan otobüsün doğalgaz tüpü patlamanın şiddetiyle olay yerinden 300 metre uzağa Yenikapı Sahilyolu’na fırladı. Patlamanın nedeni araştırılıyor.

Olay, Fatih Yalı Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde Marmaray Durağı yakınında saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Otobüsü kullanan Yakup Tunç, Yenikapı Sahil’den Aksaray Namık Kemal Caddesi’ne girdiği sırada, eski Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Çarpmanın ardından doğalgazla çalışan otobüste patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında, alevler bir anda otobüsü sardı. Yangında yaralanan şoför Yakup Tunç ambulansla Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Otobüste çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Söndürme çalışmaları devam ederken otobüsten ikinci bir patlama sesi daha duyuldu. Yangının söndürülmesinin ardından olay yerine olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları gelerek incelemelerde bulundu.

İstanbul’daki yanık ünitelerinde tek kişilik bile yer yok
Fatih’te bu sabah yaptığı kaza sonrası aracında patlama meydana gelen otobüs şoförü Yakup Tunç, İstanbul’daki yanık ünitelerinin bulunduğu hastanelerde yer olmaması nedeniyle Kocaeli’ne bağlı Derince Devlet Hastanesi’nin Yanık Merkezi’ne sevk edildi.

İlk müdahale Tıp Fakültesi hastanesinde
Otobüste meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında yaralanan şoför Yakup Tunç, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki ilk tedavisinin ardından, yanık ünitesi bulunan bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.

Kocaeli’ye sevk edildi
Yapılan görüşmelerde İstanbul’daki yanık ünitesi bulunan hastanelerde yoğunluk yaşanması ve yer olmadığı gerekçesiyle Yakup Tunç, en yakın hastane olan Kocaeli’ne bağlı Derince Devlet Hastanesi’nin Yanık Merkezi’ne sevk edildi. 112 Acil Servis’e ait bir ambulansla İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Acil Servisi’nden alınan Yakup Tunç’un kolları ve yüz bölgesinde yanıkların olduğu görüldü. Haberi alan Tunç’un çok sayıda yakını da hastaneye geldi. (DHA)

Editör: Wan Haber