Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ile Hak-İş'e bağlı Özgıda-İş Sendikası arasında, 271 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Halk Ekmek Fabrikası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Özgıda-İş Sendikası Başkanı Mehmet Şahin, Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Kemalettin Göktaş, Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, sendika ve fabrika yöneticileri ile işçiler katıldı.
İmza töreni öncesi konuşan Genel Müdür İlkbahar, personelle işçi-işveren gibi değil de bir aile gibi çalıştıklarını kaydederek, Başkentlilerin ucuz, sağlıklı ve güzel ekmek yiyebilmeleri için gayret sarf ettiklerini söyledi.
Ekmek çeşitleri konusunda da sektörün öncü kuruluşları arasında yer aldıklarını ifade eden İlkbahar, "Fabrikamızın kendi karıyla 40 trilyon liralık yatırım yaptık" dedi.
İmzalanacak olan Toplu İş Sözleşmesi'nin de hayırlı olması temennisinde bulunan Ali İlkbahar, "İnşallah çok daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atarız" diye konuştu.
İlkbahar'ın ardından söz alan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da gıda sektöründe özellikle ekmek üreticileri alanında sendikalı sayısının çok az olduğunu belirterek, "Burada hem ekmeğimizi kazanıyoruz, hem de sofralara katkı sunduğumuz için bir kamu hizmeti olarak hayır işi yapıyoruz. Bu çok önemli" şeklinde konuştu.
Sendika faaliyetlerinden kısaca bahseden Arslan, toplu iş sözleşmesinin ülkeye, Ankara'ya ve Halk Ekmek çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, "Katkılarından dolayı başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 271 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzaların atılmasıyla birlikte Halk Ekmek Fabrikası'ndaki 271 işçinin ücretlerinde 15 Ağustos 201214 Ağustos 2014 tarihlerini kapsayacak, ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise enflasyon oranında artış yapılması kabul edildi. Ayrıca personelin yararlandığı sosyal yardımlara da yüzde 4 oranında iyileştirme yapılması kararlaştırıldı.
(PS-ÖZ-Y)

14.01.2013 18:35:27 TSI

Editör: Wan Haber