Çeteci El-Nusra üyelerinin bulunduğu Esfer Neccar bölgesinden Ceylanpınar'a düşen bir havan topu mermisinin tarlasına isabet etmesi sonucu Şükrü Kahraman isimli bir yurttaşın hayatını kaybetmesi, 2 çocuğunun ise yaralanması, ilçeyi ayağa kaldırdı. Olaya karşı tepkilerini göstermek için sokaklara çıkan ilçe sakinlerine polisin müdahale etmesi üzerine çatışmalar çıktı.

Rojava'nın Serêkaniyê kentinin YPG'nin denetimine girmesi ardından kentin dışındaki Til Xelef ve Esfer Neccar bölgesinde sıkışan çeteci El-Nusra Cephesi üyelerinin attıkları kuşun ve havan topu mermileri, dün gece de Ceylanpınar'da ölüme yol açtı. Daha önce yaşanan olaylarda Mehmet Gündüz ve Mahsum Ertuğrul isimli çocuklar yaşamını yitirirken, yine 3 yurttaş da saldırılarda yaralanmıştı. 

Bunların ardından dün gece de çetecilerin bulunduğu Esfer Neccar bölgesinden Ceylanpınar'a attığı havan topu mermilerinin tarlasına isabet etmesi sonucu aynı anda iki oğlu ile birlikte tarlada bulunan Şükrü Kahraman isimli yurttaş yaralandı. Daha sonra Kahraman yaşamını yitirirken, olayda 24 yaşındaki Mehmet Kahraman ve 12 yaşındaki Ahmet Kahraman adlı iki çocuğu da yaralandı. Peş peşe gelişen bu olayın ardından günlerdir diken üzerinde bulunan Ceylanpınarlılar, bu son olay ile adete ayağa kalktı. İlçe sakinleri olaya karşı tepkilerini göstermek için saldırı sonrası sokaklara çıktı. Yaralıların götürüldüğü hastanenin önünde biraraya gelen binlerce kişi, tepkilerini göstermek için Hükümet Konağı'nın önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında "Katil Erdoğan, AKP", "Bijî berxwedana YPG" sloganları atan yurttaşlar, Hükümet Konağı önünde oturma eylemi yaptı. 

Urfa'ya sevk edilen yaralılardan Kahraman'ın ölüm haberi üzerine sayıları artan yurttaşlar, bu kez Gazi Caddesi boyunca yürüdü. Sonrasında Hükümet Konağı'nın önüne geri gelen yurttaşlara, polisler bu kez tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Polislerin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan yurttaşlar ile polisler arasında çıkan çatışmalar, geç saatlere kadar devam ederken, ilçenin üzerinde gaz bulutu oluştu. 

Çatışmalar sürüyor

İlçede çatışmalar devam ederken çeteciler, Serêkaniyê'ye top atışlarına devam etti. Kentin sivil yerleşim alanlarından dumanların yükseldiği görülürken, Telhamut Mülteci Kampı'ndan getirilen 150 çetecinin Türkiye tarafından sınırın diğer yakasına geçirildiği iddia edildi. YPG'lilerin sınır kapısında nöbet tuttuğu görülerken, gece boyunca hem Serêkaniyê'ye hem de Ceylanpınar'ın iç taraflarına doğru çetecilerin attıkları uzun namlulu silahların mermilerinin düştüğü görüldü. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar top ve silah sesleri kesilmezken, Urfa ve ilçelerinden gelen takviye polis ekipleri ile ilçe polisler tarafından adeta kuşatıldı. 

Sabah saatlerine kadar süren silah ve top sesleri, sabah saatleri ile birlikte yerini sessizliğe bıraktı. DİHA

Editör: Wan Haber