Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa beldesinde, zemininde tespit edilen kaymadan dolayı depreme dayanıksız olduğu için yıkılmasına karar verilen Gazi Fatih İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere, yerine yeni bina yapılıncaya kadar konteyner sınıflarda eğitim verilecek.
Manisa İl Genel Meclisi'nin Saruhanlılı üyesi Mehmet Baltacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, konteynerlerin satın alınması amacıyla İl Özel İdaresi bütçesinden Saruhanlı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne 250 bin TL ödenek aktardıklarını bildirdi. Halitpaşa'da 50 yıldır kullanılan 3 parçalı okul binasının A ve B bloklarında zemin kayması tespit edildiğini ifade eden Baltacı, bir süre önce bu iki binanın yıkımına karar verildiğini söyledi. Yıkılacak binaların yerine yeni okul binası yapılacağını, ancak bu süre içinde öğrencilerin eğitim görebileceği bir yer bulunamadığını dile getiren Baltacı, şöyle konuştu: "Bu soruna karşı pratik bir çözüm geliştirdik. Öğrencilerin konteyner sınıflarda eğitim görmesini kararlaştırdık. 12 adet konteyner satın alıp bunu derslik şeklinde değerlendireceğiz. Halitpaşalı öğrencilerimiz yarıyıl tatilinden sonra konteyner sınıflarda eğitim görecekler."
Meclis üyesi Baltacı, Halitpaşa'ya yeni okul binası yapılınca konteynerlerin geri alıp, ihtiyacı olan okullarda kullanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Halitpaşa Belediye Başkanı Vedat Çıvgın da, beldeye 18 derslikli yeni bir okul yapılacağını, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.
(SD-ERG-Y)

08.01.2013 11:16:48 TSI

Editör: Wan Haber