Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, 45 yıl aradan sonra Filistin'e geldi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giren Meşal, buradaki Filistin Yönetimi Başbakanı İsmail Haniye, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Bahr, Hamas'ın önde gelen liderlerinden Mahmud Zahhar ve Halid Hayya'nın da aralarında bulunduğu grup tarafından karşılandı. Meşal'i karşılamaya çok sayıda İslami Cihad ve diğer Filistinli hareketlerin üyeleri de geldi.
Gazze'ye girer girmez secde eden Halid Meşal, kendisini karşılayanlarla uzun uzun kucaklaştı. Beraberinde yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Siyasi Büro üyeleri İzzet er-Reşk ve Muhammed Nasr ile Gazze'ye gelen Meşal, "İlk kez 1956 yılında doğdum. İkinci doğumum, 1997'de Netanyahu'nun düzenlediği suikast girişiminden kurtulmamdır. Gazze'ye girdiğimde ise üçüncü kez doğdum. Allah'tan dördüncü doğumumun, Filistin'in kurtuluşu olmasını diliyorum" dedi.
Meşal ve beraberindekiler, daha sonra Hamas'ın manevi lideri Şeyh Ahmet Yasin ve İsrail'in son saldırılarında yaşamını yitiren Hamas askeri lideri Ahmet Cebari'nin evini ziyaret etti.
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek döneminde Mısır üzerinden Gazze'ye girişi yasaklanan Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, yarın Hamas'ın kuruluşunun 25'inci yıl dönümü kutlamalarına katılacak.
(CC-OK-D)

07.12.2012 19:06:30 TSI

Editör: Wan Haber