Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafında “kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı” iddia edilen Haliç Üniversitesi yönetimine geçici süreliğine el konuldu. Üniversitenin faaliyet izninin durdurulmasına karar verildi.  Yönetim ise “garantör üniversite” konumundaki İstanbul Üniversitesi’ne geçici olarak devredilecek.

YÖK’ün aldığı karar sonrasında, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ve YÖK Başkanı’na tepki gösteren üniversitenin mütevelli başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu, “Bu ülkede zulme ve adaletsizliğe boyun eğmemek İslam’ın emridir ve biz buna boyun eğmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİLER MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK

Yönetimine el konulan Haliç Üniversitesi’nin girişimiyle çıkarılan Yeni Yüzyıl gazetesinin yayın hayatın devam edip etmeyeceği ise merak konusu. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu aynı zaman gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyordu. Öte yandan YÖK yetkilileri, Haliç Üniversitesinin öğrencilerinin herhangi mağduriyet yaşamadan öğretim faaliyetlerine devam edebileceğini belirtti.

Editör: Wan Haber