Türkiye'deki halı yıkamacı sektörü temsilcilerinin bağlı olduğu Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği'nin başkanlığına Bursa'dan Bahattin Ersönmez getirildi.
Türkiye'de 15 binden fazla firma ve yıllık 3 milyar TL'lik pazar payıyla önemli bir sektör haline gelen halı yıkama sektörü yeni başkanını belirledi. Sektör temsilcilerinin buluştuğu Profesyonel Halı Temizleyicileri Yardımlaşma Derneği (PHTYD) 3. olağan genel kurulu ve istişare toplantısında başkanlığa Bursa'dan Bahattin Ersönmez getirildi.
Bursa MESO bünyesinde halı yıkama sektörü çalışanlarının ustalık ve kalfalık belgesi sahibi olması konusunda Türkiye'de bir ilki başlatarak diğer illere örnek olan Ersönmez'in hedefleri arasında, sektörü 3308 sayılı meslek kanunu kapsamına almak ve derneği federasyon sürecine taşımak var.
Antalya'da düzenlenen genel kurulda başkanlığı Ahmet Erturan'dan devralan PHTYD Başkanı Bahattin Ersönmez, ülke genelindeki halı yıkamacı sektörü temsilcilerinin 2006 yılında kurulan derneğin her geçen yıl daha fazla güçlendiğini, maksatlarının federasyon haline gelmek olduğunu söyledi. Sektördeki kayıt dışılığı önlemek ve halkı yanıltıcı reklamları önlemek adına faaliyetlerinin artacağına dikkat çeken Ersönmez, "Bursa'da Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Yıldırım Çıraklık Eğitim Merkezi iş birliğiyle başlattığımız ustalık ve kalfalık belgesi süreci diğer illere örnek olmuştur. Yaptığımız bu çalışma ile sektörümüz hem daha fazla saygın hale gelmekte, hem de mesleğimizin standartları belirlenmektedir. Gayemiz Bursa'dan başlayan bu örnek uygulamayı tüm ülkeye yaymaktır" dedi.
Türkiye'de ilk defa halı yıkamacılık mesleğinin standartlarının ve modülünün belirlenmesi çalışmasını başlatan Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Duban, PHTYD Başkanı Bahattin Ersönmez'e başarılar diledi. Ersönmez ile sektörün gelişimi konusunda büyük yol aldıklarını kaydeden Duban, esnaf odası olarak sektördeki kayıt dışılığı önlemek için PHTYD ile iş birliği yapacaklarının altını çizdi.
(MŞ)

03.02.2013 13:38:08 TSI

Editör: Wan Haber