Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Yakuplar İlkokulu'nun Benchmarking kapsamında "Yakuplar Okuyor" projesi ile öğrenciler anne ve ablaları ile birlikte halı dokuma atölyelerinde kitap okuyorlar.
Benchmarking kapsamında Yakuplar ilkokulunun hazırlamış olduğu "Yakuplar Okuyor" adlı okuma projesine ilgi artarak devam ediyor. Proje kapsamında öğrenciler kitap okuma saatinde kitap okuma fırsatı bulamayan anneleri ve ablaları ile birlikte halı dokuma atölyesinde kitap okudular.
Halı atölyesinde öğrencilerle birlikte kitap okuyan bayanlar ise kitap okumanın mutluluğunu yaşadılar. Ekmek parası kazanma adına sabahtan akşama kadar göz nuru dökerek ilmik ilmik halı dokuyan kadınlar, "çocuklarımızla birlikte kitap okuyarak Yakuplar okuyor Projesine destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra fırsat buldukça kitap okuyacağız. Öğrenciler bizlere kitap okumanın zevkini yaşattılar. Bu kampanyayı düzenleyen herkese teşekkür ederiz" diye konuştular.
Yakuplar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Şevval Doğan,"kitap okuma alışkanlığını kazandırma adına yapılan projeler ile annelerimiz ve ablalarımızla birlikte kitap okuduk. Bu projeyi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz" dedi
Bu konuda görüştüğümüz Yakuplar İlkokulu Müdürü Mehmet Özyurt ise, "Benchmarking kapsamında öğrencilerimizin kitap okuma kampanyaları devam ediyor. Daha önce kahvehanelerde ve havaların soğuması ile birlikte kapalı alanlarda kitap okuma kampanyamız devam etti. Bu etkinliğimiz de kadınlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Burada biz sadece kadınlarımızı teşvik ediyor ve onlara evlatları ve kardeşleri ile birlikte kitap okuma imkanı sağlıyoruz. Amacımız Yakuplar mahallesinde yaşayan herkese kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.
(MB-EFE)

21.01.2013 19:55:32 TSI

Editör: Wan Haber