Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) ve STK temsilcilerinden oluşan bir grup, Cuma namazının ardından İskele Caddesi üzerinde bulunan Hz. Ömer Camii avlusunda toplanarak, Halep'te yapılan katliamlarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, dua etti. Herhangi bir slogan atamayan grup, Van Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Ali Arslan tarafından kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yapılan dualara hep bir ağızdan ‘amin’ dedi. 

Kentteki bazı STK bileşenlerinden oluşan Sivil Dayanışma İnisiyatifi üyesi Hayati Beyde de, bir dua okudu. Duaların okunduğu sırada kimi vatandaşların duygulandıkları gözlendi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hüda- Par Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Suriye’de 2011 yılından bu yana gittikçe derinleşen bir insanlık trajedisi yaşandığını ifade ederek, “Özellikle son bir hafta içerisinde Halep’te yaşanmakta olan katliamlar, bu işin vahametini daha da üst seviyelere taşımıştır. Biz Müslümanların içi yanmaktadır. Bundan dolayı bugün burada Hz. Ömer Camii avlusunda bu zulüm ve katliamlara dikkat çekmek adına hayatını kaybeden Halepli Müslüman kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık. Onlar için dualarda bulunduk” dedi.

Grup, kılınan cenaze namazı ve yapılan duaların ardından sessizce dağıldı. İHA

3-919.jpg

Editör: Wan Haber