Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Berivan Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe HDP ve DBP'li İpekyolu yöneticileri, İpekyolu Belediyesi eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser de katıldı. Sinevizyon gösterisiyle başlayan anma programında Halepçe katliamını canlandıran MKM sanatçıları duygulu anlar yaşattı. Etkinlikte dengbejler de Kürdistan coğrafyasında yaşanan katliamların tarihini anlatan kılamlar seslendirdi.


Halepçe katliamını yapanları kınayarak sözlerine başlayan Bidav, "Dileğimiz o ki ne Kürdistan’da ne de dünyada böyle katliamların yaşanmamasıdır. Biz Kürt halkının isteği diğer dünya halkları gibi kendi toprakları üzerinde özgürce yaşamaktır" dedi.


Halepçe katliamını yapanları kınadığını belirten Veysel Keser ise, "Bugün yüreğimiz yaralı. Kürt halkı birçok katliamdan geçirildi. Çeşitli zamanlarda Kürt halkı ne zaman ki hakkını, dilini, kültürünü yani insani haklarını talep etmişse katliamlardan geçirilmiştir. Bugün görüyoruz ki bu katliamları yapanlar lanetlidir ve onlar kaybetmiştir" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber