Tiyatro ve dizi oyuncusu Hale Caneroğlu, Ordu'nun Ünye ilçesinde kütüphane açılışına katıldı.
Ordu'nun Ünye İlçesi Meçhul Asker Orta Okulu'nda Sanatçı Hale Caneroğlu'nun teyzesi Gülhis Suman Çeliker'in katkılarıyla oluşturulan kütüphanenin açılışına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, "Bu kütüphaneyi bütün halkımıza açıyoruz. Öğrencilerimizin ve halkımızın bu kütüphaneden faydalanmasını istiyoruz. Bu kütüphane aynı zamanda z tipi bir kütüphane. Bakanlığımızın projesi kapsamında bu şekilde tasarlandı" dedi.
Meçhul Asker Ortaokulu Müdürü Seçkin Önbaş ise, "Bu kütüphanenin tamamen yapımı Gülhis hanıma aittir. Kitaplarını biz koyduk sadece. Gülhis hanım, 'Ben çok varlıklı bir insan değilim ama küçük tasarruflarla ben burayı yaptırıyorum' demişti. Gerçekten herkes bu duyarlılıkta olursa çok ışıkların yanacağına, çok daha umutların aydınlanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Kütüphane açılışına katılan Sanatçı Hale Caneroğlu, teyzesinin desteği ile ilgili düşüncesini dile getirerek, "Kütüphaneyi yurt dışında yaşayan büyük teyzem Gülhis Çeliker'in bağışlarıyla hayata geçirdik. Benim için eğitim çok önemli sonuçta geleceğimizi iyi bir eğitimle şekillendirebiliyoruz. Ailemden birisinin buna katkıda bulunmuş olması benim için çok kıymetli. Büyük teyzem yurt dışında yaşadığı için onun adına açılışı yapmaya ben geldim. Burada olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.
Açılış sonrasında, Gülhis Suman Çeliker'in katkılarından dolayı onu temsilen sanatçı Hale Caneroğlu'nun annesi Feride Caneroğlu'na teşekkür belgesi verildi.
Program ikramlarla son buldu.
(SG-SLH-Y)

15.02.2013 14:06:14 TSI

Editör: Wan Haber