Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Bursa Sebze ve Meyve Hali'nde çürüğe çıkıp çöpe giden sebzelerin hayvanlara yedirilmesini istedi.
Çürük sebze ve meyvelerin değerlendirilmesini teklif eden Aydın, "Bursa Toptancı Hali'de çeşitli sebeplerden dolayı satılamayan ve çürüyen ürünler çevre köylerde yaşayan vatandaşlarımızın hayvanlarına yem olarak verilsin. Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın şikayeti üzerine yaptığımız araştırmada lahana, karnabahar, pırasa ıspanak vb. yapraklı sebzelerin çeşitli sebeplerden dolayı çürüyüp çöpe atıldığını gördük. Daha önce Yolçatı, Balabancık, Büyük Balıklı ve diğer çevre köylerde yaşayan besiciler bu satılamayan sebzeleri kendi imkânlarıyla halden alıp hayvanlarına yediriyordu. Yemlerin pahalı olması sebebiyle zor durumda olan üreticilerimize bunun bir nebze faydası oluyordu" dedi.
Ancak son zamanlarda bu uygulamaya son verildiğini hatırlatan Aydın, "Hal yönetiminin değmesi neticesinde, çürüğe çıkan ve satılamayan sebz-meyveler köylülere verilmeyip çöp toplama yerlerine gönderiliyor. Hal yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, yetkililer, geçmişte böyle bir uygulama yapıldığını, ancak bazı yanlış anlamaların ve suiistimallerin önüne geçmek için bundan vazgeçildiğini, ziraat mühendislerinden oluşan komisyonun kararıyla çürüğe çıkan malların çöpe atıldığını ifade etti. Neticede orta bir yol bulup, komisyon raporuna göre çöpe atılacak malların hayvanlara yedirilmek üzere talep eden köylere teslim edilmesi daha doğru olacaktır. Bu vesileyle hem çöp toplama alanlarının yükü azalacak, hem de hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz yem alma külfetinden kurtulacaktır" diye konuştu.
(MŞ)

06.02.2013 11:55:40 TSI

Editör: Wan Haber