Van S.S. 64 No'lu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İdris Takva, haklarının verilmemesi durumunda Kavurma köyüne halk otobüslerinin girmeyeceğini belirterek, “Benim haklarım verilmezse, minibüslerimin plakaları verilmese Kavurma köyüne otobüs girmeyecek. Aksi takdirde her gün içindeki insanlarla birlikte bir aracı yakacağım” dedi.

Memur-Sen TOKİ minibüs durağında basın açıklaması yapan İdris Takva, kooperatif olarak yaşadıkları ulaşım sıkıntısına değindi. İdris Takva, yetkililerin bu sıkıntılarına bir çözüm bulamamasından dolayı tepkisini dile getirerek, 3 bin nüfuslu Kavurma köyünün Van’ın büyükşehir olması hesabıyla mahalle olduğunu ifade etti. Takva, “Kavurma köyünün mücavir alanı olması nedeniyle Van Belediyesi yetkilileri, seçimden sonra halk otobüslerini getireceğini söylüyor. Ben de diyorum ki, eğer bizler de halk otobüsleri gibi yolcu indir bindir yapacaksak gelsinler, ben halk otobüslerine karşı değilim. 2 tane değil, isterse 10 tane gelsin ama ben indir bindir yapmayacaksam, kesinlikle Kavurma köyüne halk otobüsü giremez. Benim haklarım ödenmeden, benim plakalarım verilmeden Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKM) dahi olsa her gün bir araç yakacağım. Canlı olarak yakacağım. İçindeki insanları yakacağım” dedi.


Kavurma köyü üzerinde oyunların oynandığını iddia eden Takva, “Kalecik, Kevenli, Bostaniçi gibi yeni kurulan köylere verilmiş olan hakları ben de istiyorum. Benim üstümde bir rant oyunu oynanıyor. Ben bu rantın karşısındayım. Ben topraklarımı ulaşımı sağlayayım diye verdim. Kimseden dilenmiyorum. Eğer ben de halksam, ben de bu memleketin bir vatandaşıysam, ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir insanıysam bu haklarımı istiyorum. Sayın valimizden, sayın belediye başkanımızdan bu sorunumu ivedilikle çözülmesini istiyorum” şeklinde konuştu.a

Editör: Wan Haber